Gudmundsson lonkt naar rechtervleugel in laatste jaar AZ

Johann Berg Gudmundsson wil AZ na dit seizoen verlaten. Dat heeft de IJslander aan directeur voetbalzaken Earnest Stewart laten weten.

Gudmundsson lonkt naar rechtervleugel in laatste jaar AZ

Het contract van de 22-jarige vleugelspeler loopt medio 2014 af. 'Johann heeft aangegeven dat hij verder wil kijken', aldus Stewart. Mocht AZ hem in de winterstop nergens kunnen slijten, dan loopt de Alkmaarse club dus een vergoedingssom mis voor de international.

Gudmundsson maakte afgelopen vrijdag nog een hattrick voor IJsland. Daardoor werkte zijn nationale team een 4-1 achterstand weg tegen Zwitserland. Het WK-kwalificatieduel eindigde vervolgens in 4-4. Gudmundsson was de eerste IJslander die in de voorronden drie treffers maakte in een wedstrijd en verhoogde nadrukkelijk zijn marktwaarde.

De linkerspits is bij AZ aan zijn vierde seizoen bezig, maar tot nog toe trad hij slechts met flitsen in de schijnwerpers. 'Ik heb meer te bieden', vindt hij. Gudmundsson denkt hij vanaf rechts van groter nut kan zijn voor AZ. Zo speelt hij ook in het nationale elftal.

'Ik kan daar veel naar binnen trekken, waardoor ik met mijn linkerbeen meer in scoringspositie kom. Ik weet zeker dat ik op deze plek vaker trefzeker zal zijn. Maar bij AZ is het eigenlijk nooit ter sprake gekomen door de aanwezigheid van eerst Charlison Benschop en later Roy Beerens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen