Kranten lyrisch over Gudmundsson na 'beste wedstrijd óóit'

Lyrisch waren de kranten in IJsland na het 4-4 gelijkspel dat de nationale ploeg behaalde bij koploper Zwitserland. Niet alleen werd in de tweede helft een 4-1 achterstand goedgemaakt, ook het sublieme spel van AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson was onderdeel van die lofzang.

Door het gelijkspel van zaterdag deelt IJsland de derde plaats in Groep E met Albanië. De achterstand op nummer twee Noorwegen is maar een punt, terwijl Zwitserland lijstaanvoerder is met vijf punten meer. Dinsdagavond wacht bovendien het cruciale thuisduel met Albanië.

De IJslanders bereiden zich in ieder geval vol vertrouwen voor. Na rust werd er in Bern door twee goals van Gudmundsson en eentje van Ajacied Kolbein Sigthórsson alsnog gelijkgespeeld. Bovendien had de AZ-flankspeler in het eerste bedrijf ook al gescoord. Dat zijn drie goals allemaal wonderschoon waren, viel ook in de vaderlandse pers op.

'Een van de meest verbijsterende optredens ooit van een IJslandse interntational', zo kopte de krant Visir, het dagblad zat daarmee op dezelfde golflengte als de andere kranten.

Zelf is Gumundsson eveneens blij met zijn drie goals. 'Dit was mijn beste wedstrijd óóit en ik hoop hier mijn basisplek mee te hebben veiliggesteld. Het was geweldig om een punt te pakken, terwijl iedereen het vertrouwen in ons al had verloren. Zeker na de goal van Sigthórsson en die van mij, wist ik dat we nog een kans hadden. Het was heerlijk om die bal bij de vierde goal in het net te zien', besluit de AZ-aanvaller.