Gudelj deelt herinnering aan historische Sevilla-avond in Eindhoven

Reacties

Nemanja Gudelj werd geboren in Belgrado, groeide op in Breda maar heeft toch een jeugdherinnering aan Sevilla. Die deed Gudelj als puber op in het Eindhovense Philips Stadion, waar hij donderdag door een schorsing niet terug mag keren.

Gudelj deelt herinnering aan historische Sevilla-avond in Eindhoven
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Sevilla
Sevilla

De reputatie van Sevilla als koningen van de Europa League begint in 2006 namelijk in Eindhoven. Sevilla wint de finale van de UEFA Cup overtuigend van Middlesbrough: 4-0. Het is de aanvang van een behoorlijke hegemonie: in de veertien jaar erna gaat de trofee nog vijf keer mee naar Andalusië. Gudelj ziet in 2006 hoe Sevilla de Engelsen van het kastje naar de muur speelt, met een belangrijke rol voor Jesús Navas, die na al die jaren nog altijd bij Sevilla voetbalt.

'Ik was erg jong, maar ik weet nog dat ik met mijn vader naar die wedstrijd ben geweest. Het was leuk om dat te zien als kind', aldus Gudelj die ook nog uitlegt waarom ze daar waren. 'Juande Ramos was de trainer van Sevilla, en mijn vader (Nebosja Gudelj, oud-speler van onder meer NAC Breda, red.) had ook onder hem gespeeld. Ook een paar jaar later ging het nog heel goed tussen die twee', aldus de verdediger annex middenvelder in gesprek met het programma #Vamos.

In 2020 was Gudelj er ook bij toen Sevilla dezelfde trofee won als veertien jaar eerder, maar nu in de rol van voetballer. Luuk de Jong hielp de Spanjaarden met twee goals naar de eindzege in de finale tegen Internazionale (3-2). De Jong was afgelopen donderdag tegenstander van Gudelj, die nu zélf scoorde in de 3-0 zege van Sevilla op PSV. Een gele kaart betekent dat hij zijn ploeggenoten in Nederland niet kan bijstaan als zij gaan proberen de volgende stap te zetten naar een zevende Europa League-titel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.