Vervolg in Europa League ver weg voor PSV na dreun in Sevilla

Reacties

PSV kon zich donderdag lange tijd meten met Sevilla, maar een ticket voor de achtste finale van de Europa League is mijlenver weg voor de Eindhovenaren. Met een foute inspeelpass speelde Luuk de Jong zijn oude werkgever in de kaart (3-0).

Vervolg in Europa League ver weg voor PSV na dreun in Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 0
PSV
PSV

Ten opzichte van de galavoorstelling tegen FC Groningen (6-0) voerde trainer Ruud van Nistelrooij een dubbele wijziging door bij PSV. Thorgan Hazard is nog niet fit genoeg voor twee wedstrijden in een week en ook Johan Bakayoko begon op de bank. Door de entree van Guus Til schoof Xavi Simons een linie naar voren, Ismael Saibari flankeerde De Jong aan de andere kant. De verrassende basisklant kreeg in de openingsfase een dot van een kans, maar stuitte op WK-uitblinker Yassine Bounou.

PSV legde in het Estadio Rámon Sánchez Pizjuán vervolgens een behoorlijke eerste helft op de mat, maar voetbalde geen grote kansen bij elkaar. Op het moment dat beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een doelpuntloze eerste helft, sloeg Sevilla genadeloos toe. In de extra tijd leidde slordig balverlies van De Jong de openingstreffer van Youssef En-Nesyri in. Uitgerekend zijn vroegere concurrent troefde Andre Ramalho af, passeerde Walter Benítez en tikte bij de eerste paal binnen (1-0).

Sevilla drukt door
Die klap werkte door bij PSV. Waar de bezoekers na rust zochten naar het niveau van de eerste helft, drukte Sevilla door. Uitgerekend Lucas Ocampos bleek een plaaggeest voor de Eindhovense defensie. De Argentijnse invaller haalde zijn gram voor zijn mislukte eerste seizoenshelft bij Ajax en schoot uit de draai knap raak. Een paar minuten later legde Ocampos met de hak terug op Nemanja Gudelj, die verwoestend uithaalde en de bal in het dak van het doel joeg (3-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met nog meer dan een half uur te gaan kon PSV niet anders dan proberen om de uitgangspositie voor de return in Eindhoven iets aantrekkelijker te maken. Met Fabio Silva voor De Jong zocht de ploeg van Van Nistelrooij wat nadrukkelijker de aanval, maar verder dan een geplaatst schot van Joey Veerman op de paal kwam PSV niet. Dat betekent dat de Eindhovenaren volgende week in het Philips Stadion voor een hels karwei staan. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finale van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.