Gudde officieel aangesteld als directeur betaald voetbal KNVB

Reacties

Eric Gudde is vrijdag officieel benoemd tot directeur betaald voetbal KNVB. De huidig algemeen directeur van Feyenoord start op 7 november aan zijn loopbaan bij de voetbalbond. Gudde werd eerder al voorgedragen voor deze positie, nu is de aanstelling officieel.

Gudde officieel aangesteld als directeur betaald voetbal KNVB

De eindverantwoordelijke bij Feyenoord kondigde begin juni al zijn vertrek bij de Rotterdamse club aan en begint in november dus aan een nieuw avontuur. 'Dit is een prachtige en eervolle positie bij een geweldige organisatie. De KNVB heeft samen met alle voetbalclubs, scheidsrechters, trainers en spelers de taak om het Nederlandse voetbal verder te brengen en vooral ook meer samen te brengen. Een stevige uitdaging', stelt Gudde op de website van de KNVB.

Met de komst van Gudde hoopt de Nederlandse voetbalbond in rustiger vaarwater te belanden. Na het vertrek van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen (zomer 2016) en technisch directeur Hans van Breukelen (augustus 2017) is de KNVB stuurloos. Een aanstelling van Gijs de Jong als algemeen directeur werd door de Eredivisie-clubs vorig jaar nog geblokkeerd. De eerste stap richting herstel werd vorige maand al gezet, met het vormen van een nieuwe, vijfkoppige raad van commissarissen. Begin september werd de raad officieel benoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.