Guardiola vol lof over 'exceptionele' Haaland: 'Dat ziet zelfs een blinde'

Reacties

Borussia Dortmund mag dan in de Bundesliga krakend naar het einde van het seizoen gaan, voor Pep Guardiola is er toch één duidelijke reden om waakzaam te zijn op weg naar de halve finale van de Champions League: Erling Haaland.

Guardiola vol lof over 'exceptionele' Haaland: 'Dat ziet zelfs een blinde'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Het is een buitengewone spits. Hij is pas twintig. De cijfers spreken voor zich', aldus Guardiola aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd Manchester City-Borussia Dortmund. 'Zelfs een blinde kan zien dat hij een goede spits is. Daarvoor hoef je geen trainer te zijn.'

De Noorse doelpuntensensatie scoort aan de lopende band. Tien van de zeventien BVB-treffers in dit Champions League-seizoen zijn door hem gemaakt. De laatste weken wil het echter niet lukken bij de nationale ploeg en bij Dortmund.

Guardiola heeft wel een idee hoe die improductieve periode van Haaland kan worden verlengd. 'We moeten Borussia Dortmund ver van ons doel houden, want dan is het onwaarschijnlijker dat ze een doelpunt maken', aldus de manager van Man City.

Guardiola brandt zijn vingers niet aan de suggestie van een eventuele verhuizing van de Noorse sensatie van Dortmund naar Manchester. 'Ik begrijp volledig waarom iedereen steeds weer vraagt naar Haaland. Hij is een exceptionele spits, maar het is niet fatsoenlijk om te spreken over een speler van een andere club. Ik kan alleen maar zeggen dat hij een exceptionele aanvaller is, zeker voor zijn leeftijd.'

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.