Guardiola verdedigt roulatiebeleid: 'UEFA en FIFA vermoorden de spelers'

Reacties

Pep Guardiola heeft ter verdediging van zijn roulatiebeleid uitgehaald naar de UEFA en de FIFA. Door de overvolle kalender kan de manager van Manchester City naar eigen zeggen niet anders dan belangrijke spelers af en toe rust geven.

Guardiola verdedigt roulatiebeleid: 'UEFA en FIFA vermoorden de spelers'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Guardiola hield John Stones, Ilkay Gündogan en João Cancelo zaterdag in de eerste wedstrijd na de interlandperiode tegen Leicester City (0-2) op de bank, terwijl Raheem Sterling en Phil Foden invielen. In totaal voerde de Spanjaard zes wijzigingen door in zijn basiself. En dat zal hij blijven doen, zolang City op vier fronten meestrijdt. 'Het zijn mensen, geen machines', zei Guardiola op zijn perspraatje richting het Champions League-duel van dinsdagavond met Borussia Dortmund.

'Ik weet dat sommige spelers alles willen spelen, maar dat is niet mogelijk. Om dit jaar op alle fronten mee te strijden, zonder publiek en in de kortste competitie ooit, zouden we nooit in de positie staan waar we nu staan als je niet rouleert', verklaarde Guardiola. 'Natuurlijk zouden ze kunnen spelen, ze hebben een ongelooflijke mentaliteit. Maar ze hebben rust nodig. UEFA en FIFA vermoorden de spelers, want het is teveel. We hebben niet één midweek vrij gehad sinds we zijn begonnen.'

Volgens Guardiola is er niet één speler die dat moordende ritme volhoudt. Fysiek niet, maar ook niet mentaal. 'Dat is onmogelijk.' En dus geeft Guardiola zijn spelers rust, om hen fris te houden. 'Nu ben ik een genie omdat ik rouleer, maar als we verliezen vragen mensen zich af waarom ik dat doe. Maar ik moet wel, het is niet vol te houden. De volgende wedstrijd ga ik weer frisse spelers opstellen en tegen Leeds ook', keek Guardiola ook alvast vooruit richting het duel van zaterdag.

Dortmund
Guardiola had als ex-trainer van Bayern München ook complimenten voor Dortmund. 'Als iemand in Manchester Dortmund kent, ben ik het. De cultuur van deze club, de manier waarop ze spelen, er is geen speler van Dortmund zonder kwaliteit', zei Guardiola, om vervolgens een opmerkelijke uitspraak te doen. 'Ze geven veel geld uit aan jonge spelers en betalen veel geld aan zaakwaarnemers om die spelers binnen te halen, omdat ze veel kwaliteit hebben. Ongelooflijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.