Guardiola spaart blunderende keeper na uitschakeling

Manchester City-manager Pep Guardiola besloot om eerste doelman Ederson te sparen in het bekerduel met Liverpool, de vervangende doelman Zack Steffen ging pijnlijk in de fout op Wembley. Guardiola bleef positief na de uitschakeling in de halve finale van het FA Cup-toernooi.

Manchester City
2 - 3
Liverpool
Liverpool

'We hebben alles gegeven na een zware eerste helft', keek de Spaanse coach bij de BBC terug op de wedstrijd. Man City stond op een 0-3 achterstand na 45 minuten, maar kreeg in de slotfase nog kansen op de 3-3. 'We speelden geweldig in de tweede helft. Dat is extra knap als je kijkt naar waar we vandaan komen', doelde Guardiola op het loodzware schema van Man City.

De club speelde in april twee moeizame wedstrijden tegen Atlético Madrid en speelde tussendoor de kraker tegen Liverpool. Het was ook een van de redenen dat Guardiola zijn basisopstelling flink wijzigde. Ook onder de lat stond een andere keeper, maar Steffen ging flink in de fout bij de 0-2 van Liverpool. 'Dat was een incident', steunt Guardiola zijn reservekeeper. 'In balbezit blijven is normaal gesproken een van zijn kwaliteiten, hier zal hij alleen maar van leren. Ik heb nog niet gesproken met hem, maar hij staat stevig in zijn schoenen.'

Guardiola was ook over de rest van zijn team complimenteus. 'De jongens hebben voor hun eer gespeeld. Nu hebben we eindelijk één of twee dagen vrij. We spelen nog zeven wedstrijden in de Premier League en ook in de Champions League spelen we nog duels. We blijven gaan en zien wel wat er gebeurt.'