Treuzelen en nog meer treuzelen: Liverpool op rozen na megablunder City-keeper

Zack Steffen ziet op de training en in wedstrijden regelmatig zijn collega Ederson de gekste fratsen uithalen, maar de technische kwaliteiten van de Braziliaan blijken toch wat beter dan die van Steffen. De reservedoelman van Manchester City ging zaterdagmiddag gigantisch in de fout tijdens het bekerduel met Liverpool, wat al in de achttiende minuut de 0-2 betekende.

Manchester City
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool en Man City stonden onlangs in een absolute competitiekraker ook al tegenover elkaar, toen stond Ederson op doel. De eerste doelman van Man City liet in die wedstrijd ook menig fan schrikken met voetbalacties voor zijn eigen doellijn, maar dat liep goed af. Zaterdagmiddag ging het met een andere goalie mis.

Steffen werd aangespeeld op zijn eigen doellijn, maar treuzelde dusdanig dat Liverpool-aanvaller Sadio Mané druk kon zetten. In plaats van de bal snel weg te spelen, treuzelde Steffen nog meer, waardoor Mané met een slimme sliding de 0-2 kon maken. In de negende minuut had Ibrahima Konaté na een corner al voor de openingstreffer gezorgd.