Sterk gewijzigd Man City uit bekertoernooi geknikkerd door Liverpool

Liverpool heeft zaterdagmiddag de finale om de FA Cup bereikt door Manchester City te verslaan op Wembley. Een week na de competitiekraker leverde de bekerwedstrijd wél een winnaar op, Liverpool maakte het verschil in de eerste helft.

Manchester City
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige week zondag (2-2) voerde City-manager Pep Guardiola vijf wijzigingen door, onder anderen Nathan Aké kwam in de ploeg bij de koploper van de Premier League. De Nederlander kwam met zijn team al vroeg op achterstand, Ibrahima Konaté kopte in de negende minuut raak na een corner.

Ook onder de lat besloot Guardiola te wisselen, waardoor reservekeeper Zack Steffen op doel stond tegen Liverpool. De Amerikaan ging nog geen tien minuten na de openingstreffer gigantisch in de fout, door te treuzelen met een aanstormende Sadio Mané op komst. De Senegalees legde op het juiste moment een sliding en maakte zo de 0-2. Kort voor rust viel de mooiste treffer van de wedstrijd. Na een combinatie door het centrum verlegde Thiago Alcântara het spel naar rechts, waar Mané het afmaakte met een knappe volley.

Zo was het sterk gewijzigde City in de eerste helft geen partij voor Liverpool en dat leek coach Guardiola te accepteren. Hij wisselde pas in de slotfase en liet belangrijke spelers als Kevin De Bruyne (niet fit genoeg om te starten), Rodri en Ilkay Gündogan de hele wedstrijd op de bank. Daar zal de Spanjaard misschien spijt van hebben gekregen, want veel te laat maakte City de aansluitingstreffer. Jack Grealish maakte er kort na rust 1-3 van en pas aan het begin van de extra tijd vond ook Bernardo Silva het gaatje in de Liverpool-defensie, waarin Virgil van Dijk terugkeerde.

City kreeg vervolgens zowaar nog kansen op de 3-3, maar Liverpool hield stand in de extra tijd. De huidige nummer twee van de Premier League mag zich daardoor melden in de finale om de FA Cup, daarin is Crystal Palace of Chelsea de tegenstander. De clubs uit Londen spelen zondag de andere halve finale.