Guardiola prijst Foden na 'een van moeilijkste periodes' uit zijn carrière

Reacties

Phil Foden wees Manchester City dinsdag tegen Bristol City de weg naar de kwartfinales van de FA Cup. De Engels international toonde weer zijn waarde na een periode waarin hij geblesseerd was en lang niet altijd zeker was van een basisplaats.

Guardiola prijst Foden na 'een van moeilijkste periodes' uit zijn carrière
© Pro Shots
Bristol City
Bristol City
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Foden startte sinds het WK in Qatar slechts vier keer in de basis bij City in de Premier League en bleef in het Champions League-duel met RB Leipzig negentig minuten op de bank. City-manager Pep Guardiola deed in de Premier League tegen Nottingham Forest en Bournemouth weer vanaf de aftrap een beroep op de vleugelaanvaller.

Opgeleefd
Tegen Bournemouth vond Foden afgelopen weekend al het net en tegen Bristol trok de 22-voudig Engels international de stijgende lijn bij City door met twee goals. Foden ondervindt naar eigen zeggen geen last meer van een voetblessure die hem eerder aan de kant hield.

'Ik voel me steeds beter en het ongemak van mijn voetblessure is voorbij', zei Foden tegen ITV. 'Ik ben nu weer honderd procent fit. Het waren frustrerende weken voor mij. Een van de moeilijkste periodes in mijn carrière. Maar iedereen maakt dit momenten mee. Het gaat erom hoe je daarop reageert op het veld. Ik hou van voetballen en als ik dat niet doe, ben ik een beetje gefrustreerd.'

Geen twijfel
City-manager Guardiola was na de bekerwedstrijd lovend over Foden. 'Ik heb vorige week al gezegd dat we geen enkele twijfel hebben over Phil. Zijn impact in de afgelopen wedstrijden was flabbergasting. En hij wordt beter en beter. Hij had nu nog wat last van zijn enkel, maar klaagt niet. Het gaat mij niet alleen om zijn doelpunten, maar om de agressiviteit die hij toont op het veld. Phil geeft altijd honderd procent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.