Guardiola met piepjonge CL-selectie op pad

Reacties

Pep Guardiola reist met een zeer jonge groep spelers af naar Duitsland voor het laatste Champions League-groepsduel van Manchester City. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met RB Leipzig liet de Spaanse oefenmeester weten plekken te hebben gereserveerd voor vier jeugdspelers.

Guardiola met piepjonge CL-selectie op pad
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Manchester City
Manchester City

Manchester City speelt dinsdagavond zijn laatste wedstrijd in Groep A. Met twaalf punten, en daarmee al groepswinst op zak, staat alleen nog een bezoekje aan Die Roten Bullen op de agenda. De City-agenda in eigen land puilt in december traditioneel uit en dus is er om die reden een groot aantal jeugdspelers meegereisd.

Voor RB Leipzig is de ontmoeting met City nog van groot belang. De club die zondag nog zijn trainer ontsloeg, bezit net als Club Brugge vier punten. Voor de Belgen wacht de uitwedstrijd tegen het ook al geplaatste Paris Saint-Germain.

Linksback Joshua Wilson-Esbrand, centrale verdediger Conrad Jonathan Egan-Riley, middenvelders Roméo Lavia en James McAtee en aanvaller Cole Palmer zijn allemaal van de partij in Leipzig. Over met name Palmer en McAtee laat de trainer zich zeer lovend uit. 'Ze zijn achttien en negentien en de wereld ligt aan hun voeten. Ze hebben ontzettend veel potentieel en het zijn nu al fantastische spelers.'

Of de talenten ook daadwerkelijk gaan spelen, is nog de vraag. 'Het is sowieso al een geweldige ervaring om mee te reizen door Europa. Misschien kan er morgen een aantal ook echt minuten maken. We hebben vijf wissels, dus wie weet.'

Geen Jesus
Gabriel Jesus is dinsdagavond niet van de partij. De Braziliaan raakte tijdens de 1-3 overwinning op Watford van afgelopen zaterdag geblesseerd. Na de wedstrijd sprak Guardiola nog de verwachting uit dat de blessure van Jesus mee zou vallen. Verder zal de Spanjaard veel van de vaste krachten rust gunnen dinsdagavond. Ferran torres is nog geblesseerd en Kevin De Bruyne gaat sowieso starten om ritme op te doen na hersteld te zijn van een coronabesmetting.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.