Guardiola maakt zich zorgen over penaltyprobleem van Man City

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola kan het niet langer ontkennen: zijn ploeg heeft te maken met een penaltyprobleem. Ook woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund ging het weer mis.

Guardiola maakt zich zorgen over penaltyprobleem van Man City
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Vroeg in de tweede helft van het duel in het Signal Iduna Park werd Riyad Mahrez gevloerd door Emre Can. De Algerijn eiste de bal zelf op om zo revanche te nemen voor zijn misser van een week eerder in Kopenhagen. Zijn inzet miste echter kracht, waardoor Dortmund-doelman Gregor Kobel relatief eenvoudig kon redden. Zijn misser bleef voor City uiteindelijk zonder gevolgen. Het leverde wel puntenverlies op, maar ook een gelijkspel was genoeg om zeker te zijn van de groepswinst.

Achteraf kwam Guardiola er wel op terug. De gemiste penalty van Mahrez was namelijk allesbehalve een incident. City presteert al jaren ondermaats vanaf de strafschopstip. Sinds de aanstelling van Guardiola in 2016 verdienden The Citizens tachtig strafschoppen, daarvan werden er liefst 25 gemist (exclusief penaltyseries).

'Sinds ik hier ben, hebben we 25 strafschoppen gemist, de meesten daarvan in de Champions League. Dat is te veel', zei Guardiola na afloop van het duel in Dortmund in gesprek met de BBC. 'Je moet altijd bewondering hebben voor de moed van een speler om een strafschop te nemen, maar het is een probleem dat we zo vaak missen', erkende de Spanjaard.

'We moeten ons verbeteren. In deze competitie komt het aan op de details en deze situaties kunnen het verschil maken', legde Guardiola uit. Mogelijk biedt Erling Haaland uitkomst. De Noor heeft tot nu toe een perfecte score vanaf de stip.

Penalty's Manchester City onder Guardiola

Player Penalty's %
Sergio Aguero 20/28 71
Riyad Mahrez 10/14 71
Gabriel Jesus 5/10 50
Kevin de Bruyne 7/9 78
Raheem Sterling 3/7 43
Ilkay Gundogan 4/6 67
Yaya Toure 3/3 100
Erling Haaland 2/2 100
Rodri 1/1 100

Cijfers via de BBC

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.