Guardiola verklaart opvallende wissel Haaland bij rentree in Dortmund

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola besloot Erling Haaland dinsdag bij zijn terugkeer in Dortmund slechts één helft te laten spelen. De Spanjaard ging na de wedstrijd in op de vroege wissel van de spits uit Noorwegen.

Guardiola verklaart opvallende wissel Haaland bij rentree in Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Haaland besliste de ontmoeting tussen City en oude liefde Dortmund vorige maand in Manchester nog met een laat doelpunt, maar in het Signal Iduna Park kon de Noor dinsdagavond geen indruk maken. In de rust bleef de doelpuntenmachine van City achter in de kleedkamer en maakte plaats voor Bernardo Silva.

Haaland, die in vijftien duels voor City 22 keer scoorde, kwam tegen Dortmund tot één geblokt schot en had slechts dertien balcontacten. Ook wingback João Cancelo kwam de tweede helft niet meer in actie voor The Citizens en werd vervangen door Manuel Akanji, die net als Haaland een geschiedenis heeft bij Dortmund.

Zowel Haaland als Cancelo was niet topfit, gaf Guardiola na de wedstrijd aan. 'Ik zag dat Erling vermoeid was, hij heeft een beetje griep. Dat geldt ook voor João, hij had koorts. Erling kreeg ook nog een tik op zijn voet in de eerste helft en kon daardoor niet meer verder. De medische staf was een beetje bezorgd.'

Na afloop van de wedstrijd wandelde Haaland wel over het veld om met oude bekenden van Dortmund bij te praten. 'Ik zag hem na de wedstrijd ook weer min of meer normaal lopen, we moeten zijn situatie nu even aankijken', besluit Guardiola. City gaat komende zaterdag op bezoek bij Leicester City.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.