Haaland dompelt oude club Dortmund in rouw met weergaloze goal

Erling Haaland heeft Manchester City met een prachtig doelpunt de tweede overwinning in de Champions League-groepsfase bezorgd. Met een uitgestoken voet zorgde hij op acrobatische wijze voor de 2-1 tegen zijn oude club Borussia Dortmund. In dezelfde groep speelden FC Kopenhagen en Sevilla met 0-0 gelijk.

Manchester City
2 - 1
Borussia Dortmund

Nathan Aké had een basisplaats bij Manchester City en was een van de vier nieuwkomers ten opzichte van de vorige groepswedstrijd tegen Sevilla (0-4 zege). Ook John Stones, Ilkay Gündogan en Riyad Mahrez stonden aan de aftrap. Bij de bezoekers behoorde Donyell Malen voor het eerst sinds zijn spierblessure tot de selectie, maar hij begon op de bank. De ogen waren met name gericht op Erling Haaland, die oog in oog stond met de club die hij in de zomer verliet. De spits was echter onzichtbaar in de eerste helft, waarin de defensie van Dortmund gemakkelijk overeind bleef.

In de tweede helft kwam Dortmund ook meer toe aan aanvallen. Marco Reus schoot voorlangs uit een lastige hoek, maar bereidde even daarna de 0-1 voor. Een harde voorzet van Reus kwam terecht bij Jude Bellingham en de Engelsman in Duitse dienst kopte raak van dichtbij. Toch wist Manchester City de wedstrijd nog volledig te kantelen. Een poeier van John Stones zoefde voorbij doelman Alexander Meyer, waarna uitgerekend Haaland de wedstrijd besliste.

Op wonderbaarlijke wijze - hij scoorde met de zijkant van zijn uitgestoken voet na een voorzet van João Cancelo, een doelpunt dat deed denken aan Zlatan Ibrahimovic, maar ook aan een goal van Johan Cruijff tegen Atlético Madrid in 1973 – zorgde de spits voor de 2-1. Invaller Malen was in de blessuretijd nog gevaarlijk, maar schoot naast nadat hij enkele belagers passeerde.

FC Kopenhagen
0 - 0
Sevilla
Sevilla

Kopenhagen trad aan met Kevin Diks, terwijl Karim Rekik bij Sevilla op de bank zat. Met Mohamed Daramy (Kopenhagen) en Nemanja Gudelj (Sevilla) stonden er nog twee andere ex-Eredivisionisten op het veld; Nicolai Boilesen (Kopenhagen) en Kasper Dolberg (Sevilla) begonnen als reserve. Sevilla begon sterk aan de wedstrijd en kreeg kansen via Ivan Rakitic en Youssef En-Nesyri. Gaandeweg de eerste helft kwam Kopenhagen beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een schot van Victor Kristiansen dat over de lat zeilde.

In de tweede helft liet José Ángel Carmona een goede kopkans onbenut, maar verder kwam Sevilla niet door de hechte defensie van Kopenhagen heen. De thuisploeg stichtte zelf ook weinig gevaar en dus was 0-0 een logische eindstand. Het was voor beide clubs het eerste punt in de groepsfase.