Guardiola legt uit waarom hij Haaland driftig de les las

Reacties

Pep Guardiola is niet zonder zorgen huiswaarts gekeerd na de ruime zege op Burnley. De Manchester City-manager maakte bekend dat hij Kevin De Bruyne een tijd zal moeten missen. Ook ging Guardiola na afloop in op het incident met Erling Haaland kort na het rustsignaal.

Guardiola legt uit waarom hij Haaland driftig de les las
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Voor De Bruyne ging het in de eerste competitiewedstrijd al vroeg mis op Turf Moor. De 32-jarige Belg raakte vroeg in de wedstrijd geblesseerd en moest in de 23ste minuut al gewisseld worden. Het ging om een hamstringblessure, maakte Guardiola duidelijk bij Sky Sports. 'Hij is op dezelfde plek geblesseerd geraakt als in de Champions League-finale en hij zal weer een tijd uitgeschakeld zijn. Het herstel na de finale ging goed, maar nu zijn we hem dus weer kwijt. Het is tijd om te reflecteren en met de dokters in gesprek te gaan over wat er gebeurd is', legde de coach uit.

Het verliezen van De Bruyne was een smet op een verder mooie avond voor City, dat door twee goals van Haaland en een treffer van Rodri relatief simpel won (0-3). Eén keer had Guardiola zich tijdens de wedstrijd echt opgewonden. Dat was bij het ingaan van de rust tegenover Haaland. Te zien was hoe de Noor op het veld een preek kreeg van de bevlogen tacticus. Het ging over de wijze waarop Haaland even eerder Bernardo Silva had aangesproken toen hij de bal niet kreeg van de Portugees.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij wil altijd maar de bal. Hij wil altijd de bal in de diepte. Erling vroeg weer om de bal en Bernardo maakte de juiste keuze door de bal op dat moment niet aan hem te geven', vertelde Guardiola, die wilde dat op dat moment gekozen werd voor controle. Haaland begreep de woede van Guardiola achteraf wel. 'Het is een genot om met Pep te werken. Ik probeer iedere dag van hem te leren. Ik werd gewoon een beetje boos op Bernardo omdat ik die bal niet kreeg en daarna werd Pep een beetje boos op mij. Ik ben nog jong, ik moet me blijven ontwikkelen. Dit was een goede start van de competitie', zei de spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.