Guardiola lacht in zijn vuistje: nu heeft Manchester City ook het geluk nog mee

Pep Guardiola is van mening dat geluk een grote rol heeft gespeeld bij de competitiezege die zijn ploeg zaterdagmiddag boekte bij Arsenal. De coach van Manchester City vond de tegenstander de bovenliggende partij. 'Maar soms valt het muntje gewoon op de juiste kant', lachte Guardiola.

Arsenal
Arsenal
1 - 2
Manchester City

City had het bijzonder lastig in het Emirates Stadium en ging met een 1-0 achterstand rusten. In de tweede helft werden de rollen omgedraaid, met de gelijkmaker uit een veelbesproken strafschop en een winnende goal in blessuretijd. 'Wij zijn eigenlijk helemaal geen ploeg die zo laat nog scoort', zei Guardiola tegen BT Sport. 'Ik kan de laatste keer niet eens herinneren. Misschien twee of drie jaar geleden, met Raheem Sterling tegen Southampton? Hoe dan ook, wij zijn niet zo'n ploeg. Maar met elf tegen tien veranderde Arsenal zijn systeem en door fouten konden wij de wedstrijd winnen.'

Guardiola had er een hard hoofd in dat zijn ploeg de wedstrijd nog naar zich toe kon trekken. 'Arsenal was beter', vond de trainer. 'We speelden tegen een ploeg die zes dagen rust had na de overwinning op Norwich City. Wij hadden maar twee dagen rust. Het was zó moeilijk voor ons om terug te komen in deze wedstrijd, want we hadden geen energie. We hebben gewoon ons best gedaan en in een minuut tijd kregen we een penalty en kregen zij een rode kaart. We proberen alles te analyseren, maar soms valt het muntje gewoon op de juiste kant.'

Voor City betekende dit al de tiende overwinning op rij op Arsenal en de elfde zege op rij in de Premier League. De voorsprong op achtervolgers Chelsea en Liverpool, die zondag tegenover elkaar staan op Stamford Bridge, groeide daardoor verder. 'Elf overwinningen op rij, dat is echt geweldig. Zeker in deze periode', zei Guardiola. 'Kijk naar onze bank, daar zaten vier jeugdspelers. We hebben veel coronabesmettingen en blessures gekend in dit seizoen. We waren ontzettend vermoeid vandaag en Arsenal was beter. Maar dit is voetbal. Soms zit het mee.'