Guardiola kan weer een extra wapen begroeten bij City

Reacties

Phil Foden is terug bij Manchester City. De 22-jarige Engelsman ontbrak de afgelopen maand vanwege een operatie aan zijn blindedarm, maar maakt voor de kraker tegen Bayern München zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Guardiola kan weer een extra wapen begroeten bij City
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Foden is dit seizoen na Erling Haaland de topscorer van City in alle competities met dertien treffers, maar moest de laatste vier duels voor de tv volgen. Guardiola bevestigt dinsdagavond op zijn persconferentie dat de Engelsman wel meereist naar München voor de Champions League-return tegen Bayern. 

'Daar zijn we ontzettend blij mee', aldus de manager. 'Dat is absoluut goed nieuws voor ons. Phil heeft pas één training meegedaan, maar we hebben besloten om hem toch mee te nemen. Hij zal op de bank zitten', aldus Guardiola.

'Hij kan natuurlijk nog geen negentig minuten spelen, maar hij heeft niet al te veel trainingen meer nodig om helemaal fit te zijn. Phil is belangrijk voor ons, niet alleen morgen tegen Bayern, maar ook in de komende maanden, waarin we een druk programma hebben.'

De tactische analyse van het heenduel in het Etihad Stadium:

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.