Guardiola illustreert nog maar eens de klasse van David Silva (nu het nog kan)

Reacties

Richting het einde van zijn loopbaan bij Manchester City is David Silva nog steeds erg belangrijk voor de club. Manager Pep Guardiola gaat de vertrekkende spelmaker dan ook missen, zo gaf hij aan na de 5-0 overwinning op Newcastle United.

Guardiola illustreert nog maar eens de klasse van David Silva (nu het nog kan)
© Pro Shots

David Silva was rechtstreeks betrokken bij drie goals tegen Newcastle, hij gaf de assist voor de 1-0 en 5-0 en zorgde met een rake vrije trap zelf voor de 4-0. Deze succesvolle wedstrijd betekende voor Silva dat hij in elk van zijn tien seizoenen als speler van Man City minimaal tien assists leverde én hij is na Zlatan Ibrahimovic in 2017 de eerste 34-plusser met een doelpunt en een assist in een Premier League-wedstrijd.

Guardiola hoopt dat Silva de eer van een afscheidswedstrijd wordt gegund in de toekomst, met fans in het stadion. 'Wat hij heeft gedaan is fantastisch. Niet alleen vandaag, maar ook in de afgelopen tien jaar', aldus de Spaanse coach op de afsluitende persconferentie. 'We willen dat hij als een legende terugkeert naar het Etihad Stadium om nog een keer voor de fans te spelen.'

Aan een uitspraak over een standbeeld voor Silva wilde Guardiola zich niet wagen, maar hij heeft volgens de coach veel betekend voor Man City. 'In de kleine ruimtes is hij misschien wel de beste voetballer die ik ooit aan het werk heb gezien. We hebben in het verleden veel topspelers gehad, die net als Silva heel veel voor de club hebben gedaan.'

In de regen
Guardiola vertelde zijn verhaal in de verwarmde perszaal, Steve Bruce moest het daarvoor doen met een interview langs de zijlijn, in de stromende regen. De verliezend Newcastle-manager liet weinig heel van zijn spelers. 'Dit interview in de regen na een 5-0 nederlaag is pijnlijk, maar niet half zo pijnlijk als het kijken naar de wedstrijd van net. We stelden teleur en gaven de doelpunten weg. Dat kan je je niet veroorloven tegen een team van dit kaliber', verzuchtte Bruce bij de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.