Guardiola: 'Ik kan mijn mening geven, maar denk je dat er iets zal veranderen?'

Reacties

Pep Guardiola vreest Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne voorlopig te moeten missen en grijpt de blessuregevallen aan om de discussie over het speelschema in Engeland weer wat verder te voeden.

Guardiola: 'Ik kan mijn mening geven, maar denk je dat er iets zal veranderen?'

City speelt dinsdagavond tegen Watford zijn vierde wedstrijd in elf dagen tijd en treedt aan zonder Jesus en De Bruyne, die zondag geblesseerd raakten in het uitduel bij Crystal Palace (0-0). Jesus gleed al in de beginfase ongelukkig weg, terwijl De Bruyne het slachtoffer werd van een keiharde tackle van Jason Puncheon.

De blessures lijken weinig met vermoeidheid te maken, maar toch wilde Guardiola het even hebben over het programma in de Premier League rondom de feestdagen. 'Als je me zegt dat het technisch en fysiek gezien goed is voor de spelers, dan ben ik het daar niet mee eens. Het is een ramp', zei Guardiola tegen de BBC. 'Maar ik weet dat het hier een traditie is. Ik moet me aanpassen.'

'Soms heb je drie dagen om te herstellen, soms vier dagen, soms twee dagen... maar alle clubs hebben hiermee te maken', vervolgde Guardiola. 'Het is wat het is. Ik kan mijn mening geven, maar denk je dat er iets zal gaan veranderen? Absoluut niet.' Maandag maakte City al bekend dat Jesus zijn kruisband heeft beschadigd; over de kwetsuur van De Bruyne is nog niets naar buiten gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.