Guardiola baalt van doodschop: 'Laten we onze spelers beschermen'

Manchester City-manager Pep Guardiola beleefde geen leuk slot van 2017. Op bezoek bij Crystal Palace (0-0) kwam er een eind aan een lange winstreeks van achttien wedstrijden en vielen bovendien Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne uit met (op het oog zware) blessures.

Over Gabriel Jesus kon de Spanjaard op de persconferentie na afloop al enigszins duidelijkheid verschaffen. De Braziliaanse goaltjesdief ligt er in ieder geval één of twee maanden uit. Het doemscenario rond De Bruyne, die in de slotminuut schandalig hard de wedstrijd uit werd getrapt door Jason Puncheon, kon Guardiola ook al een beetje wegnemen. Hij verwacht de Belg binnen korte tijd terug.

Ook liet Guardiola duidelijk blijken geen goed woord over te hebben voor de schop die Puncheon uitdeelde aan De Bruyne. 'Alsjeblieft, scheidsrechters. Het beschermen van onze spelers, dat is echt het enige dat ik vraag... En dan niet alleen de spelers van City, maar iedereen.'

Guardiola was na de wedstrijd wel te spreken over zijn doelman Ederson, die in de blessuretijd een punt redde door een penalty te stoppen. 'Hij hielp ons uiteindelijk aan een punt. Je moet de credits ook geven aan Palace. Zij vormen een goed team. We hadden wat problemen gedurende de wedstrijd, maar in de tweede helft waren we een stuk beter. We moeten ons nu gewoon focussen op de volgende wedstrijd.'

Die volgende wedstrijd staat voor 2 januari alweer op het programma. Dan komt Watford op bezoek in Manchester.