Guardiola geen fan van nieuwe regel: 'Dan staan we hier morgen nog'

Bij de start van het Engelse voetbalseizoen zagen toeschouwers meteen een nieuwe regel in actie. Aan het eind van Arsenal – Manchester City om de Community Shield werden liefst acht minuten bijgeteld, gevolg van een regelwijziging. Pep Guardiola, de verliezende trainer, is geen fan van die aanpassing.

Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
Manchester City

Tijdrekken wordt voortaan strenger in de gaten gehouden, vandaar dat er een hele bult minuten aan de Supercupwedstrijd werd vastgeplakt – van acht werd uiteindelijk zelfs tien gemaakt, en toen sloeg Leandro Trossard nog toe. De Belg zette de gelijke stand op het bord met een fortuinlijk doelpunt, Arsenal buitte zijn momentum uit door de strafschoppenserie te winnen.

Guardiola was niet ontdaan door de nederlaag van zijn ploeg, maar was het ook niet eens met de nieuwe regel. 'Ze verlengen wedstrijden voor ieder doelpunt. Als je elke keer dat je scoort 30 of 45 seconden erbij krijgt, en een wedstrijd eindigt in 4-3, tja, dan staan we hier morgen nog te spelen', aldus de trainer van City.

Zijn evenknie bij Arsenal, Mikel Arteta, was niet geheel verrassend wél te spreken over de riante blessuretijd. 'Het gaat om zuivere speeltijd. Ik vind dit een goede regel, want het ging me te ver. Nu zullen teams wel twee keer nadenken, maar we zullen ons erop moeten voorbereiden om 100 minuten te spelen, want dit gaat elke week gebeuren.