Guardiola blij met bloedvorm Sané: 'Hij is terug!'

Manchester City-manager Pep Guardiola is opgelucht dat zijn ploeg geen punten heeft verspeeld in de uitwedstrijd tegen Watford (1-2). Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar na de aansluitingstreffer van Abdoulaye Doucouré werd het toch nog spannend.

'Wij waren veel beter, we verdienden te winnen, maar je moet de wedstrijd killen', reageerde Guardiola achteraf bij de BBC. 'Het is nooit over bij 2-0, je moet een derde goal maken. In de laatste minuten kregen ze kansen, voor vijf minuten waren ze beter dan wij. Je kunt nooit ontspannen in de Premier League. Daarom is het zo'n mooie competitie.'

City speelde inderdaad erg sterk op Vicarage Road en werd vooral via Riyad Mahrez en Leroy Sané telkens gevaarlijk. Met name Sané heeft het de laatste weken op zijn heupen. De 22-jarige Duitser miste het WK en verloor aan het begin van het seizoen ook in Manchester zijn basisplaats, maar in zijn laatste vijf Premier League-duels was hij goed voor vier treffers en drie assists. 'Hij is terug!', reageerde Guardiola toen hij gevraagd werd naar Sané.

Guardiola wilde er verder niet te lang op doorgaan, want zaterdag wacht alweer de kraker tegen Chelsea op Stamford Bridge. City staat na vijftien Premier League-wedstrijden op dertien zeges en twee remises. The Citizens hebben een voorsprong van vijf punten op Liverpool, dat woensdagavond in actie komt tegen Burnley.