Mahrez tegen favoriete tegenstander beslissend voor onnodig zwetend City

Manchester City blijft maar winnen in de Premier League en heeft dinsdagavond ook Watford opzij gezet. Riyad Mahrez was met een assist en een doelpunt de grote man bij de zeer dominante ploeg van Pep Guardiola, die het in de laatste minuten van het duel nog onnodig spannend maakte.

Watford
Watford
1 - 2
Manchester City

Watford is geen schim meer van de sensatieploeg uit de eerste weken van dit seizoen en haalde uit de laatste vier competitiewedstrijden voor dinsdag slechts één punt. City is de laatste tijd juist niet te houden in de Premier League en het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers in de eerste helft heersten op het veld. De uitblinkende Watford-goalie Ben Foster greep uitstekend in bij behoorlijke mogelijkheden voor Leroy Sané, Mahrez en Gabriel Jesus. Topscorer Sergio Agüero was er overigens opnieuw niet bij aan de kant van City.

Watford moest zich vooral beperken tot verdedigen. Toch kreeg de thuisploeg na een halfuur een enorme kans om op voorsprong te komen. Abdoulaye Doucouré verlengde de bal tot bij Troy Deeney, die uit de draai uithaalde. Zijn schot van dichtbij werd gepakt door Ederson. City kwam zo met de schrik vrij en nam tien minuten later zelf de leiding. David Silva kreeg de bal nog niet langs Foster, maar bij de scherpe voorzet van Mahrez die volgde, was Sané wél trefzeker.

Leroy Sané tikt binnen en maakt zijn zesde competitiegoal van dit seizoen.

Nog altijd zonder Daryl Janmaat, die herstelt van een knieblessure, moest Watford in de tweede helft in de achtervolging. City won dit seizoen echter al zijn achttien wedstrijden (alle competities) waarin het in de eerste helft scoorde en dat gebeurde ook nu weer. Al vijf minuten na rust schoot Mahrez op aangeven van Jesus de 0-2 binnen. Voor de Algerijn betekende dit zijn zesde doelpunt tegen Watford; tegen geen enkele andere ploeg in de Premier League maakte Mahrez meer goals.

City wilde de wedstrijd na de treffer van Mahrez rustig uitspelen. De bezoekers hadden constant de bal in het bezit, maar de echte wil om verder uit te lopen in de score leek te ontbreken. Omdat Foster met een geweldige redding een tweede goal van Mahrez voorkwam en Doucouré zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnenfrommelde, werd het onverwachts toch nog spannend op Vicarage Road. De gelijkmaker zat er ondanks een slotoffensief echter niet in voor de thuisploeg.

Voor City betekent de overwinning op Watford de zevende competitiezege op rij. In totaal heeft de machine van Guardiola nu dertien van de eerste vijftien competitiewedstrijden gewonnen. Nummer twee van de ranglijst Liverpool kijkt tegen een achterstand van vijf punten aan, maar kan de marge woensdag weer terugbrengen tot twee. Dan moet er wel worden gewonnen bij Burnley.