'Grote teleurstelling en onbegrip' bij Ajax over Kroes-standpunt AZ

Reacties

Alex Kroes gaat niet eerder aan de slag als algemeen directeur bij Ajax. Tot teleurstelling van Ajax heeft AZ de stekker uit de onderhandelingen daarover getrokken. Daardoor moeten de Amsterdammers tot 15 maart wachten op de officiële start van Kroes.

'Grote teleurstelling en onbegrip' bij Ajax over Kroes-standpunt AZ
© Pro Shots

Vrijdag was de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax. Het voornemen om Kroes te benoemen stond op de agenda. Michael van Praag, vrijdagmiddag benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen, gaf daar een update over de stand van zaken. Leo van Wijk werd op dezelfde vergadering benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Van Praag probeerde de afgelopen periode samen met adviseur Louis van Gaal overeenstemming met AZ te bereiken over een vervroegde start van Kroes. Dat is niet gelukt. 'We hadden hem graag eerder gehad, maar AZ trok tot mijn grote teleurstelling en onbegrip de stekker uit die onderhandelingen', aldus Van Praag.

Kroes is sinds 1 september officieel weg bij AZ. Door een concurrentiebeding in zijn contract, kon hij niet direct aan de slag bij Ajax. Met zijn vorige werkgever was Kroes aanvankelijk overeengekomen om tenminste een jaar niet actief te zijn in de Eredivisie. Na gesprekken tussen Kroes en AZ werd besloten dat te verkorten naar 15 maart en werd de deur op een kier gelaten om toch eerder te beginnen. Dat laatste scenario is nu dus van de baan.

Dat betekent dat Jan van Halst tot die tijd op interim-basis algemeen directeur blijft. De oud-middenvelder heeft al te kennen gegeven na die tijd niet terug te willen keren naar de raad van commissarissen, waar hij daarvoor zitting in had.

Ajax liet onlangs al weten dat hoofdscout Kelvin de Lang, bij afwezigheid van een directeur voetbalzaken en de zieke technisch manager Klaas Jan Huntelaar, voorlopig het eerste technische aanspreekpunt bij Ajax is. Na de breuk met Sven Mislintat heeft Ajax immers nog geen vervanger gevonden en Huntelaar kampt met een burn-out, waardoor de stem van Van Gaal op technisch beleid ook een belangrijke is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.