Grote namen zingen rond bij Bayern in zoektocht naar stand-in Neuer

Reacties

In de zoektocht naar een stand-in voor Manuel Neuer duikt nu ook de naam van David de Gea op. Bayern München zou de 32-jarige Spanjaard hebben gepolst. De voormalig keeper van Manchester United is zo de volgende doelman die aan de kampioen van Duitsland wordt gelinkt.

Grote namen zingen rond bij Bayern in zoektocht naar stand-in Neuer
© Pro Shots

De laatste weken zingen immers de namen van heel wat sluitposten rond aan de Säbener Strasse, nu duidelijk is dat Neuer waarschijnlijk nog meer tijd nodig heeft om te herstellen van zijn ski-ongeluk en Yann Sommer geen trek heeft om komend seizoen tweede viool te spelen zodra de 37-jarige captain weer fit is. De vraag is of dat wel geldt voor De Gea, maar desondanks is zijn zaakwaarnemer volgens Bild gepolst hoe de transfervrije Spanjaard tegenover een verhuizing naar München staat.

Dinsdag werd ook Wojciech Szczesny door La Repubblica al in verband gebracht met een transfer naar Bayern. Juventus zou open staan voor een verkoop van de Poolse doelman, maar ook in zijn geval valt te betwijfelen of een rol in de schaduw van Neuer een serieuze optie is. Volgens Sky Deutschland is David Raya nog altijd de belangrijkste gegadigde om de keepersvacature bij Bayern te vervullen. De Spaanse doelman zou op huurbasis over moeten komen van het Brentford van Mark Flekken.

Zo blijft de keeperskwestie de gemoederen bij Bayern flink bezighouden. Afgelopen winter werd er ook al volop gespeculeerd over welke doelman het langdurige wegvallen van Neuer, die tijdens een skivakantie zijn been brak, zou moeten opvangen. Uiteindelijk kwam Sommer over van Borussia Mönchengladbach. De 34-jarige Zwitser tekende voor tweeënhalf jaar, maar is nu op weg naar de uitgang. Internazionale lijkt zijn bestemming te worden, al is het nog wachten op groen licht.

Bayern gaf dinsdag al wel een klap op de verhuur van Alexander Nübel aan VfB Stuttgart. De inmiddels 26-jarige ex-keeper van Schalke 04 werd ooit binnengehaald als gedoodverfde opvolger van Neuer, maar werd afgelopen seizoen op eigen verzoek ook al verhuurd aan AS Monaco wegens gebrek aan speeltijd. Met verder alleen nog Sven Ulreich (34) en Johannes Schenk (20) in de selectie is de komst van een extra keeper geen overbodige luxe. De zoektocht van Bayern duurt voort.

De Gea maakte bij Manchester United plaats voor André Onana, die beter bij de beoogdespeelstijl van manager Erik ten Hag past. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer David de Gea
Meer over David de Gea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.