Grote glimlach Cerny: einde aan lange revalidatie in zicht

Reacties

Vaclav Cerny heeft zijn langverwachte rentree op het trainingsveld van FC Twente gemaakt. Voor de 23-jarige Tsjech is dat een belangrijke stap in opnieuw een slepende revalidatieperiode.

Grote glimlach Cerny: einde aan lange revalidatie in zicht
© Pro Shots

FC Twente toont op Instagram beelden van Cerny, die de loopoefeningen meedoet. Uiteindelijk zal moeten blijken wanneer de aanvaller weer helemaal wedstrijdfit is.

Daarmee komt het einde van de volgende revalidatieperiode van de voormalige Ajacied in zicht. In januari scheurde Cerny, toen nog als huurling, in het duel met Ajax de kruisband in zijn linkerknie af. Het was voor de aanvaller al de tweede zware knieblessure in zijn loopbaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks het blessureleed nam FC Twente hem in de zomer definitief over van FC Utrecht. Cerny ligt bij de Tukkers nog vast tot medio 2023, bovendien is in die verbintenis een optie voor nog eens twee jaar opgenomen.

De aanvaller speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, maar mede door een eerdere kruisbandblessure bleef een doorbraak uit. De Amsterdammers namen Cerny in 2014 over van het Tsjechische FK Pribram. Zijn overstap naar FC Utrecht in 2019 werd niet zo succesvol als Cerny, waarna hij bij Twente het plezier weer terugvond.

VI stond in gesprek met Cerny al eens stil bij het blessureleed waar hij in zijn jonge loopbaan al mee te maken kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer V. Černý
Meer over V. Černý
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.