Onbegrip in Tsjechië na wissel uitblinker Cerny

Reacties

Tsjechië heeft zichzelf donderdagavond geen dienst bewezen inzake plaatsing voor het EK door in Praag te blijven steken op 1-1 tegen Albanië. De Tsjechische media zien in doelpuntenmaker Vaclav Cerny een lichtpuntje en vragen zich af waarom de buitenspeler vervangen werd.

Onbegrip in Tsjechië na wissel uitblinker Cerny
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
1 - 1
Albanië
Albanië

In dagblad Blesk zagen ze de man van VfL Wolfsburg uitblinken. 'Hij was de eerste die wat vaardigheden toonde', complimenteren ze hem. Met een 7 krijgt hij ook het hoogste cijfer van de redacteur van dienst. Ook huisanalist Tomas Ujfalusi, een icoon van het Tsjechische voetbal, had het raden naar de reden om Cerny te vervangen. 'Hij was goed, zeker voor rust. Misschien was er afgesproken dat hij maar een deel van de wedstrijd mee zou doen', suggereerde Ujfalusi.

'De beste speler van de interlands in juni scoorde opnieuw', zo schrijft iDNES, een andere Tsjechische krant. 'Het was een verrassing dat Cerny werd gewisseld, hij vormde een permanente dreiging voor zijn tegenstanders. Zijn vervanger speelde niets klaar', is het harde oordeel. Op de persconferentie gaf bondscoach Jaroslav Silhavy een verklaring voor zijn keuze.

'We hadden andere aanvallers op de bank die op hun kans aan het wachten waren. Die wilden we ook inbrengen, jongens die sterker zijn en meer doelgericht. We wilden gewoon een verschil maken', legde de keuzeheer uit. Dat lukte uiteindelijk niet, waardoor Tsjechië halverwege de poule wel bovenaan staat, maar de hete adem van Albanië en Polen nog in zijn nek voelt.

Cerny schoof ook aan. 'In het team dachten we er niet te makkelijk over. We waren klaar voor een heel moeilijke wedstrijd, maar erg gevaarlijk waren we niet. We gaven alles, maar het ging niet zoals gehoopt. Ik wil zelf altijd spelen om het team te helpen, maar ik ben niet boos op iemand. Alleen op mezelf', aldus Cerny over zijn wissel. Voor de ex-speler van onder meer Ajax en FC Twente is het zijn derde goal in drie kwalificatiewedstrijden in de huidige cyclus. In totaal staat hij op vijf treffers on twaalf interlands.

EK-kwalificatie

Stand Groep E EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Albanië
8
4
3
1
12-4
+8
15
2
Tsjechië
8
4
3
1
12-6
+6
15
3
Polen
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Moldavië
8
2
4
2
7-10
-3
10
5
Faeröer Eilanden
8
0
2
6
2-13
-11
2
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.