Grote blijdschap bij Van de Beek, Ten Hag heeft kritiekpunt

Reacties

De blijdschap bij Donny van de Beek was prachtig om te zien nadat de Nederlander woensdag de oefenwedstrijd tussen zijn Manchester United en Olympique Lyon besliste met het enige doelpunt. Na afloop was hij natuurlijk gelukkig. Manager Erik ten Hag ook, maar de Tukker had wél een kritiekpunt.

Grote blijdschap bij Van de Beek, Ten Hag heeft kritiekpunt
© Pro Shots
RWDM
RWDM
1 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Van de Beek verklaarde zijn uitbundige reactie op het clubkanaal van The Red Devils. 'Ik kijk al maanden uit naar deze wedstrijd. Ik weet dat het maar een oefenpotje was, maar voor mij was het een groot moment. Het doelpunt is wel typerend voor me, van binnen de zestien met de binnenkant van mijn voet.'

De middenvelder werd natuurlijk ook gevraagd naar het herstelproces dat hij moest doorlopen na een zware blessure. 'Ik denk dat je er mentaal sterker van wordt. Pas op zo'n moment merk je hoe graag je voetbalt, en je geniet ervan als je terug op het veld staat. Maar het is hard werken, dat zeker', sprak de ex-Ajacied. Op het fankanaal The United Stand vertelde Van de Beek verder nog dat het mogelijk is dat hij deze zomer nog vertrekt.

'Ik word met veel clubs in verband gebracht. Meestal klopt het niet. Ik ben er niet zo mee bezig. Alle mogelijkheden liggen open, maar ik ben heel trots om dit shirt te dragen.' Hoe vaak Van de Beek het tricot mag aantrekken, is in handen van zijn manager Erik ten Hag. De coach sprak ook met het officiële clubkanaal van zijn werkgever.

'Ik heb veel positieve dingen gezien, dus het was genieten. Zo willen we ons team zien: aanvallend, dynamisch, agressief. Een heel goede wedstrijd. Het kritiekpunt: we hadden drie goede kansen. Die moet je maken. Dat was vorig jaar ons probleem. Dat moeten we goed in onze oren knopen, we mogen genadelozer zijn', aldus Ten Hag, die ook nog gevraagd werd naar de verrassende toevoeging van Jonny Evans aan zijn selectie.

'Je kunt zien dat hij een uitstekend karakter heeft. Zijn persoonlijkheid is die van een leider. Hij begrijpt het voetbal en het is dus leuk om hem te zien spelen. Hij had echt een bijdrage aan de goede prestatie van de ploeg in de tweede helft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.