Grote blessurezorgen bij Ajax-opponent Brighton, dat verliest van Man City

Reacties

Manchester City is na een 2-1 overwinning op Brighton & Hove Albion koploper van Engeland, voor even althans. Dat het 'maar' 2-1 werd, mag de ploeg van Pep Guardiola zich kwalijk nemen. Over vier dagen speelt Brighton tegen Ajax. 

Grote blessurezorgen bij Ajax-opponent Brighton, dat verliest van Man City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Brighton speelt aanstaande donderdag in de Europa League tegen Ajax, maar treedt niet bepaald met zelfvertrouwen aan. Na de overwinning op Bournemouth van 24 september werd er geen wedstrijd gewonnen. Ook zaterdag ging de ploeg van Roberto De Zerbi onderuit.

Manchester City kende voor eigen publiek een vliegende start en kwam op een vroege voorsprong door Julian Álvarez, maar de assist van Jérémy Doku was minstens zo belangrijk. Nog geen kwartier later ramde Erling Haaland de 2-0 tegen de touwen. Manchester City pompte Brighton in een kort tijdsbestek tot moes en de bezoekers leken rijp voor de slacht, maar daarna viel het vooral bij de thuisploeg stil. Met iets meer energie en efficiëncie had Manchester City de boel al voor rust kunnen beslissen. Een extra tegenvaller voor Brighton was het uitvallen van Danny Welbeck, vlak voor rust. Hij lijkt een twijfelgeval voor het treffen met Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brighton had voor rust amper iets in de melk te brokkelen, maar omdat de beslissing uitbleef, bleef De Zerbi hopen op een ommekeer. Het inbrengen van Ansu Fati bleek een gouden zet te zijn, want kort nadat Manchester City een grote kans op 3-0 onbenut liet, was het een halve minuut later raak via Fati. Dat mag Manchester City zich kwalijk nemen, omdat het oppermachtig was, maar de trekker niet overhaalde. Hoewel de druk toenam, leverden de aanvallende impulsen van De Zerbi niets meer op. Ook invaller Jan Paul van Hecke kon niet meer voor 2-2 zorgen.

De wedstrijd eindigde in mineur, omdat naast Welbeck De Zerbi ook toe moest zien hoe Solly March niet verder kon. Hij moest zelfs met een brancard van het veld worden gedragen, waardoor de zorgen voor Brighton flink toenemen. Kort na de wissel van March kreeg Manuel Akanji diep in blessuretijd zijn tweede (onnodige) gele kaart, waardoor hij de derby tegen Manchester United mist.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd: 

Donderdag speelt Brighton thuis tegen Ajax in het kader van de groepsfase van de Europa League. Manchester City treft een dag eerder Young Boys in de Champions League, een niveautje hoger.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.