Grofgebekte Rangers-fan probeert weg te werken en helpt Celtic zo aan voorsprong

Reacties
Grofgebekte Rangers-fan probeert weg te werken en helpt Celtic zo aan voorsprong
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het is nog niet de dag van Kilmarnock-spits Kyle Lafferty. In de halve finale van de Schotse League Cup treft hij met zijn ploeg Celtic, en hij had een groot aandeel in de openingstreffer. Helaas voor Lafferty was het wel een Celtic-doelpunt, en helaas voor Lafferty was zijn aandeel daarin vrij komisch.

Een vrije trap van Celtic in de achttiende minuut belandde in het strafschopgebied. Lafferty probeerde de bal weg te werken, maar schoot de bal hard tegen Celtic-speler Daizen Maeda aan. Zodoende opende de Japanner de score, zonder dat hij er iets voor deed of er überhaupt iets van merkte.

Zo'n komische rol in een tegendoelpunt is natuurlijk nooit leuk, maar het moet Lafferty extra steken dat het uitgerekend tegen Celtic gebeurt. Lafferty is van jongs af aan een groot Rangers-supporter en werd recent nog voor tien wedstrijden geschorst door de Schotse voetbalbond. Dit omdat hij Celtic-supporters een 'pack of Fenian bastards' noemde.

Fenian is een sektarisch scheldwoord voor een Ier, en wordt in Rangers-kringen veel gebruikt om Celtic-supporters mee aan te duiden. Veel supporters van The Bhoys zijn migranten van Ierse afkomst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.