Groep H: Shakhtar brengt Arsenal eerste verlies toe

Shakhtar Donetsk heeft op eigen veld Arsenal het eerste puntenverlies toegebracht. Sporting Braga won op bezoek bij Partizan Belgrado.

Shakhtar Donetsk-Arsenal 2-1Shakhtar heeft voor een verrassing gezorgd door op eigen veld te winnen van Arsenal. DE overwinning was dik en dik verdiend. De Londenaren kwamen na tien minuten spelen nog wel op voorsprong door een wonderschoon doelpunt van Theo Walcott. De aanvaller bekroonde een rush met een bekeken schuiver.

Echter, daarna pakte de thuisploeg het initiatief en was de stand nog binnen het halfuur gelijk. De van Barcelona overgekomen centrale verdediger Dmytro Chygrynskiy knikte van dichtbij via het lichaam van de jonge Craig Eastmond binnen: 1-1.

nog voor rust nam Shakhtar de leiding. Voormalig Arsenal-speler Eduardo Da Silva deed zijn oude ploeggenoten de das om door voor het doelpunt te tekenen. Na rust kwam in de stand geen verandering meer, waardoor het eerste puntenverlies van Arsenal een feit was.

Arsenal blijft met negen punten wel aan de leiding in groep H, aangezien het doelsaldo beter is dat dat van Shakhtar. Braga volgt met zes punten.

Partizan Belgrado-Sporting Braga 0-1Het enige doelpunt uit de wedstrijd werd na een goed halfuur spelen gemaakt. Moises Moura Pinheiro was met een listig kopballetje de maker. Met de winst verdubbelden de Portugezen het puntentotaal naar zes. Partizan Belgrado wacht nog altijd op de eerste punten. Foto: VI Images