Groep G: Zwitserland en Wales sluiten af met winst

Montenegro was al zeker van de tweede plaats en wist dat het niet meer de beste nummer twee kon worden. De ploeg van bondscoach Branko Brnovic verloor zijn laatste duel van Zwitserland.

Zwitserland - Montenegro 2-0Zwitserland verzekerde zich van de derde plaats in Groep G achter Engeland en Montenegro, door dat laatste land met 2-0 te verslaan. Na een eerste helft zonder doelpunten opende Eren Derdiyok in de 51ste minuut de score namens de thuisploeg en een klein kwartier later besliste Stephan Lichtsteiner de wedstrijd. De speler van Juventus bepaalde de eindstand in Zwitserland op 2-0.

Bulgarije - Wales 0-1Ook Wales eindigde de EK-kwalificatiereeks met een overwinning, maar bleef desondanks op de tweede plaats staan in Groep G. Op bezoek bij het teleurstellend presterende Bulgarije won Wales met 1-0, door een doelpunt van Gareth Bale. De buitenspeler van Tottenham Hotspur zorgde op slag van rust voor de enige treffer, waardoor de Britten drie punten mee naar huis konden nemen. Foto: VI Images