Groep G: Porto verslikt zich thuis in spelbreker Austria Wien

Het gelijkspel van Zenit Sint-Petersburg in de Champions League tegen Atlético Madrid werd met tevredenheid begroet door FC Porto, dat immers met de Russen strijdt om de tweede plaats. Maar de Portugezen rekenden zich te vroeg rijk (1-1).

Austria Wien toonde zich enkele uren na het 1-1 gelijkspel in Rusland spelbreker voor FC Porto. De Oostenrijkers namen in Portugal brutaal de leiding. Roman Kienast (foto) profiteerde in de elfde minuut dankbaar van slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Met een schot van afstand zette hij Austria op het spoor van een verrassing.

FC Porto had pas vroeg in de tweede helft een antwoord paraat op de Oostenrijkse opening. Jackson Martínez kopte in de 47ste minuut raak. Maar het bleef bij het doelpunt van de Colombiaan (1-1). De verdediging van Austria hield ondanks groeiende Portugese druk relatief makkelijk stand.

Door de resultaten in de vijfde speelronde valt pas op de laatste speeldag over twee weken de beslissing over wie met Atlético Madrid ook na de winterstop actief zal zijn in de Champions League. Zenit heeft de beste papieren met een punt voorsprong op FC Porto en een wedstrijd tegen Austria Wien als laatste duel.