Groep F: Man City naar volgende ronde, Memphis wacht zinderend slot

Reacties

De ontknoping in Groep F van de Champions League wordt voor Olympique Lyon en Memphis Depay erg spannend. Manchester City is zeker van een plek in de volgende ronde na de resultaten op dinsdag. 

Groep F: Man City naar volgende ronde, Memphis wacht zinderend slot
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 2
Manchester City
Manchester City

In Engeland is City ongenaakbaar, maar in de Champions League deelde Lyon meteen een klap uit aan The Citizens. In de eerste groepswedstrijd stuntten Memphis en zijn collega's door met 1-2 te winnen.

City had het wederom moeilijk met de Fransen, die de beste kansen kregen in de eerste helft. Zo was Maxwel Cornet dicht bij de openingstreffer na een corner en nam Memphis de bal in kansrijke positie niet goed aan, waardoor Kyle Walker in kon grijpen.

Het duo van Lyon zorgde in de tweede helft wel voor de openingstreffer, hoewel de rol van Memphis bescheiden was. Hij verlegde het spel naar de rechterkant, waar Cornet de bal meenam en op schitterende wijze in de linkerhoek krulde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een verdiende treffer voor een beter Lyon, maar het antwoord van City liet niet lang op zich wachten. Sergio Agüero was na een klein uur al dicht bij de gelijkmaker met het hoofd, enkele minuten later slaagde Aymeric Laporte er wel in om Lyon-keeper Anthony Lopes te verschalken. Hij kopte raak na een corner die verlengd werd.

Een interessante slotfase volgde, waarin het spel op en neer golfde. Lyon leek via opnieuw Memphis en Cornet aan het langste eind te trekken. Met een geweldige steekbal vond de Oranje-international zijn teamgenoot, die het vervolgens afmaakte: 2-1. Met deze stand zou Lyon zeker zijn van de volgende ronde, maar zowel in eigen huis als in Duitsland ging het mis voor de Fransen.

Agüero bezorgde Lyon een kater door na een corner raak te koppen voor de eindstand. Bij 1899 Hoffenheim - Shakhtar Donetsk kreeg Lyon - toen het duel met City al afgelopen was - een volgende dreun.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
2 - 3
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Hoffenheim en Shakhtar maakten er een spektakelstuk van in de openingsfase. Na ruim een kwartier stond het al 1-2 in het voordeel van de Oekraïners, Ismaily en Taison verzorgden de productie van Shakthar, Andrej Kramaric deed iets terug namens Hoffenheim.

De Duitsers moesten winnen om nog uitzicht te houden op een vervolg in de Champions League en via Steven Zuber kwam Hoffenheim dichter bij een positief resultaat. Hij maakte nog voor rust de 2-2. In de slotfase ging het echter mis voor de thuisclub, Taison maakte diep in extra tijd de winnende 2-3.

Door dat resultaat is er nog maar weinig beslist in Groep F, alleen City weet dat het zeker is van de volgende ronde. Lyon was bij een 2-2 eindstand in Duitsland ook geplaatst voor de volgende ronde, maar door de late goal van Shakhtar gaan Lyon en de Oekraïners strijden voor een plek in de knock-outfase.

Op 12 december wacht het sluitstuk voor Lyon en Shakhtar, Memphis en zijn teamgenoten hebben dan in Oekraïne voldoende aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de achtste finale.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
1
1
16-6
+10
13
2
Olympique Lyonnais
6
1
5
0
12-11
+1
8
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-16
-8
6
4
1899 Hoffenheim
6
0
3
3
11-14
-3
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.