Groep F: Eerste puntenverlies CSKA, Palermo wint

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

CSKA Moskou is er niet in geslaagd ook de laatste en zesde wedstrijd in Groep F winnend af te sluiten. Op bezoek bij Sparta Praag werd besloten met een remise. Palermo won van Lausanne Sports.

Sparta Praag-CSKA Moskou 1-1CSKA won de eerste vijf groepswedstrijden in de Europa League, maar moest woensdagavond genoegen nemen met een gelijkspel. Alan Dzagoev zette de bezoekers nog wel op het goede spoor met de openingstreffer na een kwartier spelen.

Vaclav Kadlec gooide echter roet in het eten en bedierf de maximale score van CSKA. Zijn treffer op slag van rust zorgde voor de gelijke stand. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

CSKA besluit Groep F als winnaar met zestien punten. Ook Praag was al zeker van de volgende ronde. Desalniettemin is het verschil tussen beide ploegen groot: liefst zeven punten.

Lausanne Sports-Palermo 0-1Beide ploegen maakten in het laatste groepsduel geen kans meer op kwalificatie voor de volgende ronde. De Italianen gingen in de wedstrijd om des keizers baard met de overwinning aan de haal. Ezequiel Muñoz maakte zes minuten voor het laatste fluitsignaal het enige doelpunt: 0-1.

Door de zege tilt Palermo het puntentotaal naar vijf, Lausanne Sports is de arme hekkensluiter. In de zes wedstrijden vergaarden de Zwitsers slechts één punt.