Groep F: Chelsea deklasseert Zilina, Spartak mazzelt

Chelsea was op bezoek bij het nietige Zilina heer en meester. Olympique Marseille verloor op eigen veld schlemielig van Spartak Moskou.

MSK Zilina-Chelsea 1-4De regerend Engels landskampioen had niet te duchten van het nietige Zilina in een duel dat werd geleid door Björn Kuipers. Binnen het kwartier kwam de ploeg van trainer Carlo Ancelotti al op voorsprong. Nicolas Anelka brak door op links en trok de bal voor. Florent Malouda liet de bal slim lopen, waarop deze door Michael Essien werd ingeschoten: 0-1.

Bij de tweede doelpunt, tien minuten later, was opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Malouda. De Fransman stelde met een prima balletje landgenoot Anelka in staat te scoren: 0-2. Dezelfde Anelka profiteerde op het halfuur van een fout van doelman Martin Dúbravka en tekende voor de 0-3.

De tweede helft was koud aan de gang of Chelsea kwam op 4-0. Een fraaie combinatie tussen Daniel Sturridge en Yossi Benayoun werd door eerstgenoemde draai afgemaakt. Sturridge omspeelde de doelman en schoof in een leeg doel binnen.

De thuisploeg moest vrezen voor een monsterscore. Dat deze er niet kwam lag aan het feit dat de ploeg van trainer Carlo Ancelotti gas terug nam. de thuisploeg mocht zelfs nog een keer scoren.

Tien minuten in de tweede helft scoorde Tomas Oravec na een onbenullig ogend misverstand tussen doelman Petr Cech en Branislav Ivanovic: 4-1. dat was tevens de einduitslag. In de slotfase mocht de Nederlander Patrick van Aanholt nog even ruiken aan het echte werk. De verdediger verving Florent Malouda.

Olympique Marseille-Spartak Moskou 0-1De wedstrijd tussen regerend Frans landskampioen Marseille en Spartak Moskou had met name voor rust weinig om het lijf. Het aantal hoogtepunten was op de vingers van een hand te tellen.

Brandão was namens de thuisploeg nog het dichtste bij een treffer, maar zijn schot zeilde boven het hoofd van de Russische doelman Andriy Dykan over het doel.

In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief en kwam het tot een flink aantal doelpogingen en kansen, waarvan er opmerkelijk genoeg niet een verzilverd werd. Tot overmaat van ramp voor het goed spelende Marseille viel het doelpunt aan de andere kant.

Tien minuten voor tijd werd César Azpilicueta de schlemiel van de avond. De Spanjaard werkte een voorzet van Dmitri Kombarov op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman: 0-1. De Fransen ontketenden in de slotfase nog een waar slotoffensief, maar scoren deed de thuisploeg niet meer.

Over twee weken staat in Engeland het duel tussen Chelsea en Olympique Marseille op het programma, terwijl MSK Zilina op bezoek gaat bij Spartak Moskou.