Chelsea dendert door, Dembélé maakt indruk

Chelsea blijft zonder puntverlies na een 2-0 overwinning op Stoke City. Tottenham Hotspur speelde erg matig en dat betekende dat Wigan Athletic met 1-0 won en de eerste punten pakte. Moussa Dembélé was belangrijk voor Fulham dat door de Belg niet onderuit ging bij Blackpool.

Chelsea-Stoke City 2-0Chelsea heeft de goede seizoenstart een goed vervolg gegeven tegen Stoke City. Na drie wedstrijden heeft de ploeg negen punten, veertien doelpunten voor en geen een tegen. Tegen Stoke ging het niet van een leien dakje. Na tien minuten keerde Thomas Sørensen een strafschop van Frank Lampard.

De Londenaren waren heer en meester maar moesten tot ruim een half uur wachten voordat ze op voorsprong kwamen. Na een goede pass van John Terry schoot Florent Malouda hard raak. Stoke was ook dicht bij een treffer maar het schot van Glenn Whelan eindigde op de lat buiten bereik van Chelsea-goalie Petr Cech.

Een kwartier voor tijd besliste invaller Didier Drogba, voor Lampard, de wedstrijd. De Ivoriaan benutte een strafschop die was gegeven nadat Sørensen Nicolas Anelka had neergelegd in het strafschopgebied.

Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 0-1Tottenham Hotspur plaatste zich woensdag voor de Champions League door met 4-0 te winnen van het Zwitserse Young Boys. Die wedstrijd zat blijkbaar nog fors in de benen want de ploeg van Harry Redknapp bakte er niets van tegen Wigan waar Ronny Stam een basisplaats had. Na meerdere kansen onbenut gelaten te hebben besliste Hugo Rodallega tien minuten voor tijd met een schuiver de wedstrijd.

Blackpool-Fulham 2-2Blackpool leek weinig aan zelfvertrouwen te hebben ingeboet na de 6-0 oorwassing tegen Arsenal vorige week. De ploeg was beter dan Fulham en leek lang op weg naar een zege. Tegen de verhouding in waren de bezoekers na 35 minuten via Bobby Zamora die een voorzet van basisspeler Moussa Dembélé binnen kopte.

In de 71ste minuut kwam Blackpool echter op gelijke hoogte na een onhandige eigen goal van John Pantsil. Luke Varnay leek de thuisploeg kort daarop de zege te bezorgen. Een uitstekende actie van Dembélé en een nog betere pass van de voormalige AZ-speler in de blessuretijd op Dickson Etuhu, die keurig afrondde zorgde voor een 2-2 gelijkspel.

Wolverhampton Wanderers-Newcastle United 1-1Een fraaie goal van Sylvan Ebanks-Blake bracht The Wolves kort voor rust op voorsprong. Maar de ernstig naar het Engelse elftal lonkende Andy Carroll maakte na iets meer dan uur gelijk. Hij kopte in volledige vrijheid een vrije trap van Joey Barton binnen.