Groep E: Barça ruim langs BATE, spektakel in Rome

Barcelona is na vier wedstrijden in Groep E nog niet zeker van een plek in de achtste finale van de Champions League. AS Roma en Bayer Leverkusen maakten er opnieuw een spectaculaire wedstrijd van.

Barcelona - BATE Borisov 3-0
Ook het derde pouleduel zonder Lionel Messi leverde drie punten op voor Barça, dat na een half uur de score opende via Neymar. De Braziliaanse aanvaller benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Filip Mladenovic op Munir El Haddadi. De twintigjarige aanvaller was tien minuten daarvoor binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Ivan Rakitic.

BATE bood uitstekend weerstand in Camp Nou, maar incasseerde na een uur het tweede doelpunt. Na voorbereidend werk van Neymar nam Luis Suarez de bal mee, waarna hij met de punt van zijn schoen voor 2-0 zorgde. Zeven minuten later waren de rollen omgedraaid: Suarez zette voor en Neymar rondde af.

Het bleef bij 3-0, waardoor Barcelona nagenoeg verzekerd is van overwintering in de Champions League. De ploeg van trainer Luis Enrique heeft namelijk tien punten, terwijl AS Roma (vijf punten), Bayer Leverkusen (vier) en BATE Borisov (drie) op grote afstand volgen.

AS Roma - Bayer Leverkusen 3-2
Twee weken geleden zorgden Bayer Leverkusen en AS Roma voor een spektakelstuk. Leverkusen zag toen een 2-0 voorsprong omgebogen worden in een 4-2 achterstand, maar in de slotfase werd het nog 4-4. Ook nu viel er weer genoeg te bleven. Mohamed Salah zette de thuisclub binnen twee minuten op voorsprong. Edin Dzeko verdubbelde in de 29ste minuut de marge en kreeg kort daarna een levensgrote kans op 3-0, maar nu schoot hij over.

Waar de eerste helft duidelijk voor Roma was, schoot Leverkusen na rust uit de startblokken. Binnen een minuut zorgde Admir Mehmedi - twee weken geleden nog de maker van de 4-4 - voor de aansluitingstreffer. En vijf minuten later was het opnieuw raak. Javier Hernández trok de stand gelijk.

Tien minuten voor tijd kwam AS Roma opnieuw op voorsprong en dit keer werd deze niet weggegeven. Ömer Toprak gaf Salah net voor de doellijn een harde duw en kreeg daarvoor een rode kaart, terwijl de thuisclub een strafschop kreeg. Die werd door Miralem Pjanic benut.