Groep D: Koster sluit af in mineur, Villarreal groepswinnaar

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Adrie Koster kon het met Club Brugge ook in de laatste en zesde groepswedstrijd in de groepsfase van de Europa League niet bolwerken. Op eigen veld ging zijn ploeg ten onder tegen Villarreal. PAOK kwalificeerde zich voor de volgende ronde door een zege op Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb-PAOK Saloniki 0-1Het rechtstreekse duel om kwalificatie werd in Grieks voordeel beslecht. Op voorhand was het verschil slechts één punt in het voordeel van de bezoekers, maar door de zege vergezelt PAOK het Spaanse Villarreal bij de gang naar de volgende ronde.

PAOK greep in Zagreb de overwinning pas in de tweede helft. Dimitrios Salpingidis was de gevierde man. Zijn treffer na een uur spelen volstond voor een zege. Zo werd de aanval van Dinamo afgeslagen.

Club Brugge-Villarreal 1-2De thuisploeg onder leiding van Koster stelde ook in het laatste groepsduel teleur. Dorge Kouemaha zorgde met een intikker nog wel voor een voorsprong in de 28ste minuut. Maar de Belgische ploeg, met Ryan Donk in de basis, kon niet lang genieten van die treffer.

Twee minuten na het openingsdoelpunt nam Giuseppe Rossi (foto) koppend de gelijkmaker voor zijn rekening. De Italiaanse spits van Villarreal was vier minuten later opnieuw trefzeker. Hij benutte een strafschop.

In de tweede helft kon Brugge de achterstand niet meer ongedaan maken, waardoor de ploeg besluit als nummer laatst in groep D. Villarreal is groepswinnaar met twaalf punten, terwijl ook PAOK zich kwalificeerde voor de volgende ronde.