Groep D: Frankrijk wint, Medunjanin nekt Wit-Rusland

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de speelronde in de EK-kwalificatiecampagne zie ook het VI-Scorebord.

Frankrijk heeft vrijdag nipt gewonnen bij Albanië. De grootste concurrent van Les Bleus, Bosnië-Herzegovina, zegevierde in het gewichtige uitduel met Wit-Rusland. Door die overwinning behoudt de ploeg het uitzicht op plaatsing voor het EK van 2012 in Oekraïne en Polen. Wit-Rusland zakt een positie. Roemenië, dat ook won, is nog vierde.

Albanië – Frankrijk 1-2Frankrijk zat na twintig minuten op rozen door treffers van Karim Benzema en Yann M'Vila. Die riante voorsprong hielden de bezoekers vast tot de 46ste minuut. Erjon Bogdani produceerde de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Albanezen niet meer.

Door de zege is Frankrijk na zeven duels koploper met zestien punten. Bosnië-Herzegovina volgt, na evenveel wedstrijden, op slechts drie punten achterstand

Wit-Rusland - Bosnië-Herzegovina 0-2Bosnië-Herzegovina is Wit-Rusland door de behaalde driepunter gepasseerd op de ranglijst in Groep D. Het openingsdoelpunt werd verzorgd door Sejad Salihovic.

De verdubbeling van de score kwam van een oude bekende. Haris Medunjanin zorgde voor de 2-0. De voormalige speler van onder anderen AZ, die met Jong Oranje Europees Kampioen werd tijdens het EK van 2006, was de laatste speler die tot scoren kwam.

De 2-0 zege is uitermate belangrijk. De Bosniërs moeten wel Frankrijk voor zich dulden, maar hebben met één punt meer en een wedstrijd minder gespeeld dan Wit-Rusland goede kansen op kwalificatie.

Luxemburg - Roemenië 0-2Met één punt begon Luxemburg aan het duel met Roemenië en met één punt ging het nietige voetballand van het veld af. De Roemenen waren op bezoek in Luxemburg met 2-0 te sterk.

Gabriel Torje nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Al voor rust was hij twee keer trefzeker. Doordat Luxemburg in het tweede bedrijf goed stand hield, maar aanvallend niet meer in staat was om een vuist te maken, eindigde het duel in 2-0.

Met één punt achterstand op Wit-Rusland (elf punten) is kwalificatie zo goed als geen optie meer voor de Roemenen.