Groep D: Frankrijk wint magertjes van Luxemburg

Frankrijk gaat aan de leiding in Groep D na een kleine zege op Luxemburg. Wit-Rusland blijft in het spoor na een overwinning op Albanië.

Wit-Rusland-Albanië 2-0Wit-Rusland heeft de kans op plaatsing voor het EK in 2012 in Oekraïne en Polen in leven gehouden door te winnen van Albanië. Na tien minuten schoot Vitali Rodionov een rebound binnen nadat Arian Beqaj, goalie van Albanië, een schot had losgelaten. Een kwartier voor tijd besliste Sergei Krivets de wedstrijd door de 2-0 aan te tekenen. In de slotfase moest de Albanees Armend Dallku naar de kant nadat hij zijn tweede geel, dus rood, had gekregen.

Frankrijk-Luxemburg 2-0Frankrijk was uiteraard de betere tegen de tien amateurs en één professionele voetballer van Luxemburg, maar speelde te plichtmatig en miste wel erg veel kansen om tot een monsterscore te komen. Na 22 minuten opende Karim Benzema de score. De Real Madrid-spits mocht eerst nog rustig een hoekschop van Yoann Gourcuff controleren voordat hij raak schoot.

Na 54 minuten moesten de bezoekers met tien man verder toen René Peters zijn tweede gele kaart, dus rood, kreeg. De Fransen slaagden ondanks de numerieke meerderheid in om niet verder dan een extra treffer te komen. De spelverdeler van Olympique Lyon was alert toen Dimitri Payet snel een vrije trap nam. Ondanks veel kansen kwamen de Fransen niet verder dan de magere 2-0.