Groep C: United blijft in Benfica steken op gelijkspel

Manchester United is op bezoek bij Benfica blijven steken op een gelijkspel. In dezelfde groep C was FC Basel op eigen veld te sterk voor Otelul Galati.

Benfica - Manchester United 1-1De Portugezen begonnen furieus aan het duel met de verliezend Champions League-finalist van het afgelopen seizoen. Vooruitgestuwd door de druk gebarende trainer Jorge Jesus kwam Benfica na een klein half uur spelen op voorsprong: Oscar Cárdozo controleerde een sublieme pass van Nicolás Gaítan op fraaie wijze en schoot de bal onberispelijk langs doelman Anders Lindegaard: 1-0.

Kort voor het einde van de eerste helft kwam United op gelijke hoogte. Good-old Ryan Giggs was de maker. De 37-jarige Welshman kon op de rand van het strafschopgebied ongehinderd uithalen met zijn gouden linkervoet: 1-1.

Voor Giggs was het overigens zijn 29ste Europese doelpunt voor The Mancunians. Met dat aantal passeert Giggs United-legende Dennis Law. De voormalig Schots voetballer kwam tot 28 Europese doelpunten. Europees topscorer aller tijden voor United is nog altijd Ruud van Nistelrooy met 38 doelpunten.

In de tweede helft kwam in de 1-1 stand geen verandering meer. United drong nog wel aan - manager Sir Alex Ferguson bracht met Nani en Javier Hernández nog twee aanvallende versterkingen - maar zij wisten geen potten te breken.

FC Basel - Otelul Galati 2-1De Zwitsers pakten vlak voor het rustsignaal verdiend de leiding toen Fabian Frei een afgemeten voorzet van Marco Streller met het hoofd binnenliep. Een kwartier na rust trokken de bezoekers de stand gelijk op het Sint Jacob-Park: Marius Pena reageerde uiterst attent nadat Basel-doelman Yann Sommer een afstandsschot van Liviu Antal los liet.

Otelul drong de thuisploeg vervolgens terug, maar slaagde er niet in het overwicht uit te drukken in een voorsprong. Zes minuten voor tijd hield Basel zelfs de volle winst nog in eigen huis. Alexander Frei benutte een strafschop, nadat Adrian Sălăgeanu een overtreding binnen de zestien beging en van het veld werd gestuurd. Foto: VI Images