Groep C: Nog vier landen strijden om tweede stek

Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier.

De strijd om de tweede plaats in Groep C belooft zeer spannend te worden. Achter Italië strijden liefst vier landen om die positie. Alle vier de gegadigden leden, in de twee onderlinge confrontaties, puntenverlies. Servië mocht zich daarmee de morele verliezer noemen.

Estland – Servië 1-1Lang leek voormalig Ajacied Marko Pantelic opnieuw het feestvarken te worden bij Servië. Door zijn openingstreffer, hij trof doel na 38 minuten, stevenden de bezoekers af op een nipte overwinning. Konstantin Vassiljev maakte zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd echter een einde aan dat sprookje: 1-1. Bij die stand bleef het in Tallinn.

Door de remise is het verschil tussen Estland en Servië nog steeds maar een puntje in het voordeel van de ploeg van Pantelic (foto). De spits behaalde wel een individueel succesje. Vrijdag was hij ook al trefzeker toen Servië Noord-Ierland versloeg met 2-1.

Noord-Ierland - Slovenië 0-0Ook in Belfast besloten de landen met een gelijkspel. Alleen slaagden Noord-Ierland en Slovenië er niet in te scoren. Ondanks het uitblijven van doelpunten hebben beide landen nog wel uitzicht op de tweede stek.

Noord-Ierland is na dinsdag vijfde met een punt minder dan nummer vier Estland. Servië en Slovenië delen de tweede plaats, achter koploper Italië, met acht punten. De voorsprong van de lijstaanvoerder bedraagt vijf punten. Foto: VI Images