Groep A: Europese rentree Zlatan eindigt in een nachtmerrie voor United

Reacties

Manchester United heeft woensdagavond een forse uitglijder gemaakt in de Champions League tegen FC Basel: 1-0. Door de nederlaag is United formeel nog niet zeker van overwintering in het miljardenbal.

Groep A: Europese rentree Zlatan eindigt in een nachtmerrie voor United

Bij Basel ontbrak Ricky van Wolfswinkel nog altijd met een voetblessure die hij opliep in het Champions League-duel met Benfica. Bij de opponent begon Daley Blind op de linksbackpositie. Zlatan Ibrahimovic maakte afgelopen weekend tegen Newcastle United zijn rentree na lang blessureleed, tegen Basel zat de Zweed op de bank.

The Red Devils hadden in het St. Jakob-Park genoeg aan een punt om zich als nummer één voor de knock-outfase van de Champions League te plaatsen. De formatie van José Mourinho jaagde gedurende de eerste helft op een doelpunt. Het was een wonder dat Basel niet met een achterstand de kleedkamers opzocht.

De jarige Marouane Fellaini was tot twee keer toe erg gevaarlijk met een kopbal. Eerst bracht verdediger Manuel Akanji redding op de doellijn en even later raakte de Belgische middenvelder de paal. Naast nog grote kansen voor Romelu Lukaku en Anthony Martial raakte Marcos Rojo met een afstandspegel de lat. Het schot van de Argentijnse verdediger werd onderweg van richting veranderd door Marek Suchy. Basel kon in de rust even op adem komen na de kansenregen van Manchester United.

Manuel Akanji brengt redding op de doellijn na een kopbal van Marouane Fellaini
Manuel Akanji brengt redding op de doellijn na een kopbal van Marouane Fellaini

Na de rust kroop Basel uit zijn schulp, wat mogelijkheden opleverde voor Serey Die en Renato Steffen. United wankelde in het tweede bedrijf en kwam met de schrik vrij nadat een kopbal van Michael Lang op de lat belandde. Mourinho bracht Ibrahimovic twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. De Zweedse spits maakte zijn rentree op de Europese velden nadat hij in april in het Europa League-treffen met Anderlecht een zware blessure opliep. Het waren dus de eerste minuten in de Champions League voor de aanvaller namens Manchester United. Hij werd hiermee de eerste speler ooit die namens zeven verschillende clubs uitkwam in de Champions League.

Het werd echter geen droomrentree voor de 36-jarige spits. Onder de ogen van de Zweed ging Basel er in de absolute slotfase met de drie punten vandoor. Lang tikte vanuit een moeilijke hoek de enige treffer van de avond binnen. Door de late treffer moet Manchester United in eigen huis een punt pakken tegen CSKA Moskou om het laatste restje twijfel over plaatsing te voorkomen. United is zelfs met een nederlaag praktisch niet meer te achterhalen doordat het eerder ruim won van CSKA (1-4). Als drie teams gelijk eindigen (een scenario dat mogelijk is) geeft het doelsaldo de doorslag. United heeft een dusdanig goed doelsaldo dat zelfs een ruime nederlaag niet fataal hoeft te zijn.

Basel plaatst zich met een overwinning op Benfica sowieso voor de volgende ronde, anders moeten de Zwitsers het resultaat op Old Trafford in de gaten houden.

'Goal Griezmann hoogtepunt, chagrijn bij Mourinho, Messi vrolijke bankzitter'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.