Groep 5: België pakt punt in Turkije ondanks penalty

België pakte een belangrijk punt in Turkije mede dankzij een treffer van Wesley Sonck. Bosnië-Herzegovina haalde in dezelfde poule flink uit tegen Estland.

Turkije-België 1-1
België verliet Istanbul met een zwaarbevochten punt. De Belgen kwamen na een half uur onverwacht op 0-1 dankzij een knappe kopbal van Wesley Sonck, die vanaf elf meter doelman Volkan Demirel verraste.

De Belgische voorsprong schudde Turkije wakker, want vanaf dat moment moest doelman Stijn Stijnen vol aan de bak. Met enkele knappe reddingen hield hij De Rode Duivels op voorsprong, totdat Emre Belözoglu een kwartier voor tijd een strafschop binnenschoot na een onfortuinlijke handsbal van Axel Witsel. Bosnië-Herzegovina-Estland 7-0
Bosnië walste over Estland heen. Nadat Zvjezdan Misimovic in de 25ste en 29ste minuut al voor 1-0 en 2-0 had gezorgd, zette de aanvaller van VfL Wolfsburg in de 57ste minuut wederom aan voor een doelpuntrijke fase. Want drie minuten later hadden Zlatan Muslimovic en Edin Dzeko ook de vierde en vijfde Bosnische goal op het scorebord gezet. In de slotfase bepaalden Dzeko en Senijad Ibricic de eindstand op 7-0.

In Groep 5 hebben de Belgen en Turken allebei vier punten na twee duels. Bosnië heeft drie punten en Estland staat nog op nul. In dezelfde groep komende Armenië en Spanje woensdagavond nog in actie.