Groen licht voor Everton: dit wordt het nieuwe stadion van Brands en co

Reacties

De verhuizing van Everton is weer een flinke stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Liverpool heeft de stadionplannen van de Premier League-club dinsdag goedgekeurd.

Groen licht voor Everton: dit wordt het nieuwe stadion van Brands en co
© Pro Shots

Everton kreeg vanuit de gemeenteraad unanieme steun voor de voorgelegde plannen. De subtopper gaat naar het havengebied verhuizen. The Toffees gaan bouwen in de zogeheten Bramley-Moore haven. Het nieuwe stadion moet plaats bieden aan liefst 52.888 toeschouwers. Slechts zes clubs op het hoogste niveau hebben dan nog een groter onderkomen.

De wens van de huidige nummer zeven van Engeland om Goodison Park te verlaten, was al langer bekend. Veel uitbreidingsmogelijkheden zijn er niet bij het verouderde maar niettemin prachtige stadion. Het is de bedoeling dat Everton vanaf het seizoen 2024/25 in het havengebied gaat spelen.

De aanstaande verhuizing past bij de grote ambities van Everton, waar Marcel Brands als directeur voetbalzaken een grote invloed heeft op het beleid. Met Carlo Ancelotti stelde de club eind 2019 een manager aan met een rijk verleden in de Europese top. Everton strijdt momenteel mee om het bereiken van Europees voetbal (en misschien wel een Champions League-ticket). De achterstand op nummer vier West Ham United is slechts vijf punten. De ploeg van Ancelotti heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan de Londenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.