Everton geeft dramatische reeks van geteisterd Liverpool passend vervolg

Reacties

Liverpool heeft tegen Everton voor de vierde keer op rij verloren in de Premier League. Behalve de pijnlijke uitslag (0-2) was er meer slecht nieuws voor Jürgen Klopp, die opnieuw een van zijn bepalende spelers door een blessure zag uitvallen.

Everton geeft dramatische reeks van geteisterd Liverpool passend vervolg
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 2
Everton
Everton

De Liverpool-manager liet zoals vaker de laatste maanden zijn captain Jordan Henderson centraal achterin spelen. De gelegenheidsverdediger vormde een koppel met de van Schalke 04 gehuurde Ozan Kabak, die in januari naar Anfield kwam om te helpen bij het oplossen van de defensieve problemen. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip zijn nog altijd geblesseerd. In de hoop te profiteren van de zwakke punten in de Liverpool-defensie, koos Everton-manager Carlo Ancelotti voor een tactische variant met vijf verdedigers en voorin James Rodríguez en Richarlison.

Dat aanvalsduo sloeg in de derde minuut al toe. James lanceerde Richarlison met een knappe steekpass en Kabak werd verrast door de loopactie van de Braziliaan, die koel afrondde oog in oog met Alisson Becker. Het was al 21 Merseyside derby's in competitieverband geleden dat Everton de score opende tegen Liverpool. Dat was voor het laatst gebeurd in oktober 2010, toen The Toffees dankzij goals van Tim Cahill en Mikel Arteta ook voor de laatste keer in Premier League-verband hadden gewonnen van de buurman.

Liverpool werd na die dramatische start wel dreigend en kreeg mogelijkheden via onder anderen Trent Alexander-Arnold en Jordan Henderson. Het ontbrak bij de Engelse kampioen echter ook vaak aan een goede eindpass, waardoor Everton relatief eenvoudig stand hield. Tot overmaat van ramp voor Liverpool nam de schade bij de jacht op de gelijkmaker alleen maar verder toe. Henderson raakte geblesseerd en kon niet verder, hij werd in de dertigste minuut vervangen door Nathaniel Phillips. Kabak-Philips was al het achttiende koppel dat het centrale duo vormde bij Liverpool dit seizoen, de blessureproblemen werden daarmee nog maar eens onderstreept.

Klopp probeerde de druk op Everton na rust te verhogen door Mané centraler te laten spelen. De thuisploeg was uiterst dominant en had bijvoorbeeld in de eerste acht minuten van de tweede helft liefst 88 procent balbezit. Die dominantie kon echter niet worden omgezet in goals. In de gevarenzone haalden Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah niet hun gebruikelijke niveau. Geen van de drie verkeert in topvorm, in de voorbije drie Premier League-duels had Liverpool telkens ook maar één keer gescoord.

De tweede goal was voor Liverpool de genadeklap op een avond die onthutsend was voor The Reds en daarmee ook paste in het beeld van de laatste weken. Voor het eerst sinds 1999 is in eigen huis van Everton verloren en nog pijnlijker: voor het eerst sinds 1923 heeft Liverpool vier thuiswedstrijden op rij verloren.

De ploeg van Klopp is in de Premier League afgegleden tot de subtop. Everton is zelfs langszij gekomen op de ranglijst, met ook veertig punten. Het halen van een Champions League-ticket wordt nog een zeer serieuze uitdaging voor Liverpool, waar Georgino Wijnaldum negentig minuten speelde. Liverpool heeft nu even tijd om aan schadeherstel te doen. Volgende week zondag wacht pas de volgende wedstrijd: Sheffield United-uit.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.