Groen licht voor Danjuma: 'Hij kan op veel posities uit de voeten'

Reacties

Arnaut Danjuma maakt zich op voor zijn eerste minuten voor Tottenham Hotspur. De 25-jarige aanvaller is vanwege zijn brede inzetbaarheid extra warm verwelkomd in Londen.

Groen licht voor Danjuma: 'Hij kan op veel posities uit de voeten'
© Pro Shots
Preston North End
Preston North End
0 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Danjuma maakte eerder deze week als huurling de overstap van Villarreal naar Tottenham Hotspur. Inmiddels is hij ook speelgerechtigd, zodat hij zaterdag in het FA Cup-duel met Preston North End zijn debuut kan maken voor de Londense ploeg.

De vraag is welke rol hij zal vervullen bij zijn debuut. Tottenham heeft Danjuma gehaald vanwege diens brede inzetbaarheid. Dat vertelde Antonio Conte's assistent Cristian Stellini in de aanloop naar het bekerduel.

'Hij kan op veel posities uit de voeten. Daarom zijn we zo blij met hem', zei Stellini. 'Wat zijn beste positie is? Dat is afhankelijk van het gebruikte systeem. Normaal gesproken gaan we hem gebruiken als nummer 10 of als aanvaller. We zijn Lucas Moura kwijt en we hebben een speler nodig voor onze rotatie. Het is goed hem erbij te hebben.'

Voor het FA Cup-duel staat nog een vraagteken achter de naam Harry Kane. De zieke spits heeft deze week minder kunnen trainen. 'Hij was ook bij onze laatste wedstrijd ziek. Hij heeft alleen vandaag getraind. Maar hij wil er zaterdag bij zijn. We gaan zijn conditie bekijken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Danjuma
Meer over Danjuma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.