Groen licht UEFA voor nieuwe landencompetitie

Reacties

Naast het Europees kampioenschap begint in september 2018 een nieuwe strijd tussen de Europese landenteams. De UEFA heeft daarmee ingestemd. Het nieuwe toernooi biedt extra kansen voor een EK-ticket.

Groen licht UEFA voor nieuwe landencompetitie

De Nations League, zoals de nieuwe landencompetitie gaat heten, komt in de plaats van de meeste huidige oefeninterlands. Volgens de UEFA zal het ook bijdragen aan het verhogen van de status van de nationale teams. De opzet van de Nations League is anders dan die van een EK.

De 54 deelnemende landen worden bij de eerste editie op basis van de UEFA-ranglijst verdeeld over vier divisies. Zo bestaan Divisie A en B uit twaalf landen (verdeeld over vier poules), heeft Divisie C twee poules van drie en twee poules van vier (veertien landen) en bevat Divisie D zestien landen, eerlijk verdeeld over vier groepen. Daarna treedt een promotie/degradatieregeling in werking.

In de zomer van elk oneven jaar strijden de vier groepswinnaars uit de hoogste divisie in een Final Four-tournament om de hoofdprijs. De vier onderste ploegen uit iedere poule degraderen, terwijl de bovenste vier landen uit Divisies B, C en D promoveren naar een hogere Divisie. Ook biedt de eerste editie van de Nations League een extra mogelijkheid voor landen om zich te plaatsen voor het EK 2020.

Op basis van de huidige coëfficiëntenlijst zou Nederland bij de Nations League in de hoogste divisie terechtkomen, samen met andere Europese toplanden zoals Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Engeland, Frankrijk en België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.